Schone strandjes en nieuwe bankjes voor Biesbosch

De strandjes in de Aakvlaai zijn erg geliefd bij bootbezitters uit de Biesboschgemeenten Werkendam, Dordrecht en Drimmelen. Door plantengroei raken de strandjes overwoekerd. De afgelopen weken hebben medewerkers van Staatsbosbeheer alle vier de strandjes gefreesd en gezeefd, waarna de plantentroep afgevoerd is. Het strandje dat het slechtst eraan toe is, Krommolle, wordt in juli nog van een nieuwe laag zand voorzien. Als er volgend jaar voldoende geld beschikbaar is, is het volgende strandje aan de beurt.

Langs veel gebruikte wandelpaden in de Biesbosch worden in totaal zes bankjes geplaatst. Ze staan op mooie plekjes, waar wandelaars even kunnen uitrusten en van het uitzicht kunnen genieten. Er zijn al nieuwe bankjes geplaatst langs de Kikvorschkil in de Helpolder, bij de opstapplaats van Pontje Grienduil bij de Ottersluis, op polder Turfzakken en op polder Lepelaar (Zuiderklip). Ook op de Toontjesplaat en op het Biesbosch MuseumEiland komen nog nieuwe bankjes.

Het Beleef & Geef Biesbosch Fonds is opgericht door toeristisch-recreatieve ondernemers om de recreatieve voorzieningen in de Biesbosch op peil te houden. De ondernemers vragen hun gasten om een bijdrage, bijvoorbeeld door de verkoop van knuffelbevers en Biesboschfolders, of door een gift naast de kosten voor een groepsexcursie. In 2016 werd het Beleef & Geef Biesbosch Fonds ondergebracht bij het Biesbosch Streekfonds.