Scoutingseizoen geopend met familie-fietstocht

Scouting Made opent normaal gesproken het scoutingseizoen met het overvliegen en een barbecue. Vanwege de coronamaatregelen leek dat niet zo geschikt, maar om nu helemaal niet stil te staan bij de start van het seizoen; dat wilde Scouting Made ook niet. En daarom organiseerden zij op 5 september jl. een familiefietstocht voor jong en oud, leden en niet-leden. Scouting Made zond onderstaand bericht in.

Normaal gesproken openen we het scoutingseizoen met het overvliegen en een barbecue. Maar vanwege de corona omstandigheden leek ons dat dit jaar niet zo geschikt. Daarom hebben we een familie fietstocht georganiseerd, toegankelijk voor iedereen; scoutingleden en niet-scoutingleden. Gelukkig was de voorspelde weersverwachting niet uitgekomen en was het prachtig fietsweer! De start was op ons scouting terrein aan de Kievitstraat. Vanaf daar kon je kiezen; de tocht door Made en/of de langere fietstocht door de omgeving van Made, met uitdagende scoutingtechnieken.

In Made zelf kon je langs een vijftal posten fietsen. In het park bij het gemeentehuis kon je A-lopen; op een gepionierde A een afstand afleggen, waarbij er goed samengewerkt moest worden om de A te laten lopen. Bij de speeltuin bij Made Oost werd er levend zeeslag gespeeld. En na een lekkere versnapering werd er verder gefietst naar het Molenplein, alwaar groot mens-erger-je-niet werd gespeeld. Bij de Prinsenhof werden er prachtige bouwwerken van bamboestokken en elastiekjes gemaakt. Op het Raadhuisplein moest je de namen van diverse knopen, bij de goede knoop leggen. Toch nog best lastig hoor! 

Ondertussen vorderde de middag gestaag, maar hebben wij toch nog gekozen om ook de route met uitdagende scoutingactiviteiten buitenom te fietsen. Met verschillende technieken zoals, een strippenkaart, kruispuntenroute en oleaat hebben we lekker door het buitengebied gefietst. En ook daar waren natuurlijk posten onderweg! Een samenwerkingsspel om een beker op een stapel te verplaatsen, waarbij je alleen gebruik mocht maken van touwtjes en elastiekjes…. Een groot klimparcours in het bos bij de zandvlakte en op de Houtse Heuvel werden we uitgedaagd om over een slackline te lopen. Met de wind tegen zijn we daarna teruggefietst naar het scoutinggebouw. Daar was een warm kampvuurtje aan, waar we nog heerlijk wat marshmallows mochten bakken. 

Een flink aantal mensen (15 groepen) hebben deze dag lekker in en rond Made gefietst. Het was mooi weer, leuke posten onderweg; dus een mooie start van het nieuwe scoutingseizoen! 

Beelden bij dit artikel