Jazeker, Wagenberg Kwist Zeker!

Ze hebben gewikt en gewogen, met de handen in het haar gezeten, zijn terug naar de tekentafel gegaan, gediscussieerd over mogelijke oplossingen, zagen even geen uitweg meer, maar toen toch weer wel! Jazeker, de dorpsquiz WagenbergKwistZeker, ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van CS De Erpelrooiers, gaat door.

Weer een avond saai op de bank zitten kan altijd nog, op vrijdagavond 30 oktober doet Wagenberg dat nu eens even niet. Maar liefst 28 teams strijden die avond voor de titel: Wie is de baas van Wagenberg, en niet te vergeten voor de goed gevulde prijzenpot. Die prijzenpot, met maar liefst 5 geldprijzen, te besteden aan een liefst lokaal goed doel, is beschikbaar gesteld door CS De Erpelrooiers, want wie jarig is trakteert!

De quiz-avond zal door de werkgroep volledig volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd worden. Met wat aanpassingen kan het nog steeds de gezellige, hilarische, spannende avond worden die de werkgroep voor ogen had. Van de deelnemende teams wordt ook verwacht dat zij zich houden aan de geldende Corona-richtlijnen. Zij hebben inmiddels een mail ontvangen met aanvullende informatie voor deelname.

De quiz leeft enorm in het dorp. In de vorm van maandopdrachten zijn de teams de hele zomer al aan het werk gezet, en zijn de eerste punten al verdiend. De teams zijn het ganse dorp rondgestuurd om de juiste antwoorden te vinden en punten te verzamelen. Er bleken plotseling erg veel huizen een naam te hebben, zelfs huizen die een maand geleden nog geen naam hadden. Heel bijzonder.

De prijsuitreiking op 14 november zal niet het grote feest worden als CS De Erpelrooiers voor ogen had. Een groot feest organiseren is op dit moment niet mogelijk, maar een feestje kun je op meerdere manieren vieren. De werkgroep broedt op dit moment op ideeën om ook hier voor alle deelnemende teams een oergezellige avond van te maken. Hoe dit vorm gaat krijgen is op dit moment nog niet bekend, de teams worden op de hoogte gehouden.

Zeker is dat heel Wagenberg vrijdagavond 30 oktober een enorm leuke avond zal gaan beleven. De bank blijft een avondje leeg, er is werk aan de winkel!