Shopfanaten opgelet: Prop-In-Je-Shopper Kledingruilbeurs in Den Hout

Den Hout hoort officieel niet bij onze gemeente, maar is wel een soort aanleunwoning van Drimmelen. Velen zijn wel bekend met Paaspop Den Hout, de jaarmarkt of de kermis in Den Hout en natuurlijk de steprace die ook door onze gemeente komt. Donderdag 27 juni staat er een bijzonder evenement gepland op een bijzondere locatie: De Prop-In-Je-Shopper Kledingruilbeurs!

Vriendinnen Diane Scheffers en Nancy de Jong organiseren al voor de negende keer het evenement waarbij ze een locatie omtoveren tot kledingwalhalla. Al ver van tevoren zamelen de dames kleding in en zoeken ze deze samen met vrijwilligers uit. Kapotte, vieze, verwassen of vol met kattenharen zittende kleren worden gescheiden en naar de kledinginzameling gebracht. Alle kleding die goedgekeurd wordt, wordt donderdag 27 juni a.s. in schappen en op rekken uitgehangen in de Corneliuskerk op de Houtse Heuvel. Bezoekers kunnen van 20.00 tot 21.00 uur terecht om zoveel te shoppen als ze maar willen.

Heeft u van tevoren zelf kleding ingeleverd, dan betaalt u slechts 5 euro entree. Heeft u geen kleding ingeleverd, betaalt u 10 euro entree. Eenmaal binnen ontvangt u een grote papieren shopper die u he-le-maal vol mag douwen met dames-, heren- en kinderkleding en accessoires. Ook kunt u genieten van koffie of thee met wat lekkers, krijgt u een flesje water en een bingonummer. Na het shoppen wordt dan gestart met de kadobonnenbingo. De kleding die overblijft, wordt gedoneerd aan de verwendag van de dak- en thuislozen in Breda en aan de stichting Because we carry.

Kortom, kledingfanaten opgelet: het is nog mogelijk om zelf ook kleding in te leveren. Dat kan tot 23 juni a.s. bij Jeanne van Dommelen aan de Houtse Heuvel 40, daarna bij de Corneliuskerk in Den Hout, waar het evenement plaatsvindt. De uiterste inleverdatum en -tijd is woensdag 26 juni, 19.30 uur. Hang wel even een labeltje aan de zak met uw naam. Donderdag 27 juni openen de deuren van de bijzondere Corneliuskerk in Den Hout om 20.00 uur stipt voor het shopperproppen. Diane en Nancy verwelkomen u graag!