Sint en Pieten slaan de (maat)staf

Vier vliegen in één klap sloeg Sinterklaas gisterenavond in Den Domp in Lage Zwaluwe. De allerjongsten onder de muzikanten – de leden van opleidingsorkest Dynamite en van opstaporkest Frivool – begonnen net met hun repetitie of waren daar net mee klaar toen Sinterklaas binnenstapte. Onder zijn gevolg de hoofdpiet en de dirigentpiet.

De laatste wilde uiteraard wel een keer op de muziekbok staan om te dirigeren maar veel muziek kreeg hij niet uit het orkest. Dat liet de hoofdpiet niet over zijn kant gaan en beklom op zijn beurt de muziekbok. Dat ging ietsje beter maar wel door Sinterklaas die enorm met zijn tijd blijkt mee te gaan. Vanonder zijn witte handschoenen kwam een mobieltje tevoorschijn dat de goedheiligman aan zijn pols had bevestigd. Hierop speelde hij enkele muziekstukken af die bijval kregen in enkele klanken, trommelslagen, maar vooral meezingen.

Na een korte pauze deed het trio de scene een keer over bij de leden van het grote harmonieorkest die inmiddels de wekelijkse repetitie waren begonnen. Ook hier hilariteit toen John uit volle borst het 'Bim-Bam/er was er eens een koster uit het zuiden' meezong.

Als laatste bezocht de Sint en zijn pietermannen de slagwerkgroep die in de andere ruimte repeteerde. Ook hier werd een bijzondere kant van Sinterklaas zichtbaar namelijk dat hij een prima drummer is. Na drie roffels deden beide pieten verwoede pogingen op de tamtam en andere trommels maar aan hun baas konden ze toch echt niet tippen.

Beelden bij dit artikel