Sinterklaas bezoekt beschermd wonen afdelingen van De Wijngaerd in Made

'Gij vraagt altijd zoveel'. Het is meneer Kuijpers die Sinterklaas even de mond snoert. De 90-jarige wiens vrouw bewoner van de afdeling Stuivezand is, zit duidelijk op zijn praatstoel maar je kunt zélfs als Sinterklaas ook overdrijven. De goedheiligman vroeg naar zijn leeftijd, hun trouwdag en zelfs naar de bril van mevrouw Kuijpers.

Die bril was lange tijd zoek maar is weer terecht. Helaas kon meneer Kuijpers even zo snel niet bedenken waar ie 'm ditmaal nu ook weer gelegd had. De trouwdatum van het paar blijkt na een zorgvuldige inspectie door activiteitenbegeleidster Anita Voermans, helaas niet in de trouwring te gegraveerd te staan. Wel werd het Sinterklaas al snel duidelijk dat meneer Kuijpers bij lange na de oudste niet is. Dat is mevrouw Bosman namelijk. Zij telt 96 lentes!

Het geklets begint een andere bewoner een beetje de keel uit te hangen. Met een achterdochtige blik op Sinterklaas en zijn twee Zwarte Pieten zegt ze: 'Ze hebben niks bij!' Dat bleek gelukkig niet waar. Alle ouderen kregen uit de zak van Sinterklaas een setje douchegel/zeepsop maar… niet voordat Anita en de verzorgsters van afdeling Stuivezand Hennie en Jessica, een liedje voor Sinterklaas hadden gezongen.