Sinterklaasintocht #2: de Sint en zijn Pieten in Wagenberg

De eerste intocht van Sinterklaas in onze gemeente vond zaterdag al plaats in Lage Zwaluwe. Gisteren vervolgde de Goedheiligman zijn intochtenreeks in Wagenberg, Drimmelen, Made en Terheijden. Zondagochtend klokslag 11.00 uur verscheen de Sint met zijn Zwarte Pieten ten tonele in Wagenberg. Nou ja, tonele, ten parkeerplaats bij Sporthal Driedorp. 

Onder het toeziend oog van Wagenbergse kinderen, ouders, opa's en oma's, reed Sinterklaas op Amerigo het plein op. De met een 3-treeds ladder aangesnelde assistentie werd op prijs gesteld maar niet gebruikt, aangezien het witte edele dier daar enigszins van ging steigeren. Met enkele flinke passen stapten de toeschouwers verschrikt naar achteren, maar Sinterklaas bewees alles onder controle te hebben. Met een ferme zwaai stapte hij van zijn schimmel af, welke vervolgens netjes 'geparkeerd' werd in een veilige hoek van de parkeerplaats. 

Wethouder Harry Bakker verwelkomde Sinterklaas namens de gemeente, Huub van Meggelen was de persoon die het publiek warm praatte en entertainde, zoals hij dat al jaren doet én kan. De redactie van KijkopDrimmelen was natuurlijk ook aanwezig in Wagenberg, zodat wij leuke foto's van de Wagenbergse intocht konden maken. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per nieuwsartikel. Bij dit artikel zijn meerdere foto's geplaatst, u kunt ze allemaal bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel