Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Drimmelen

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in gemeente Drimmelen. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat gemeente Drimmelen in 2015 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. De inschrijvingen zijn deze week van start gegaan op SjorsSportief.nl

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Drimmelen ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

Zeer populair

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al honderden kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog lang door, vertelt Peter Brekelmans, beleidsmedewerker gemeente Drimmelen.

“Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Drimmelen in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan tachtig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Drimmelen hebben ontvangen.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Brekelmans “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website SjorsSportief.nl Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”