Verhalen Van de Kleine Schans, 10 jaar Stichting Antonius Abt en Drimmelen Politiek op TV (video)

Vanaf vrijdag 6 oktober 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

10 jaar Stichting Antonius Abt kinderochtend

Op 16 september vierde de Stichting Antonius Abt in Terheijden haar tienjarig bestaan. In de ochtend waren er activiteiten voor kinderen, met onder andere een vrijmarkt en optredens van lokale verenigingen. Om 12.00 uur kwam de brandweer om de kerk te ‘blussen’ en was er ‘spuitbal’.

10 jaar Stichting Antonius Abt – Jazz’in Abt

Op 16 september vierde de Stichting Antonius in Terheijden haar tienjarig bestaan. Om 15.00 begon Jazzin’Abt. Rob van Bavel en andere regionale jazzmuzikanten traden op voor een enthousiast publiek. Ook werd er samen geproost op de toekomst van het gebouw.

Drimmelen Politiek

In onze serie Drimmelen Politiek komen politieke partijen in onze gemeente aan het woord, voorafgaand aan de opinievergadering. In deze aflevering geeft Leo Mol een toelichting op de standpunten van Groen Drimmelen over de heroverweging van de nota grondbeleid. Daarna licht Hanneke de Bruijne de standpunten hierover van de PvdA toe. Ook leggen zij het belang van deze nota voor de inwoners uit en de belangrijke functie van de gemeenteraad.

LIVE: Spraakvermaak op 8 oktober om 14.30 uur

Op 8 oktober start het nieuwe seizoen van Spraakvermaak in de Gouden Leeuw Terheijden. De presentatie is in handen van Henk van Ingen en Walter van de Calseyde. Met spraakmakende gasten, discussies, humor en muziek. Gasten zijn dit keer o.a.  minister Conny Helder, hoogleraar Han Bouwmeester enj ournalist Sjoerd Mossou. Je moet erbij aanwezig zijn om dat programma echt te beleven, zoals velen al jaren doen. Kan dat echt niet? Dan is het vanaf nu ook live te volgen bij Omroep Drimmelen.

Premiere verhalen van de Kleine Schans

Onlangs vond in Terheijden een heuse filmpremière plaats. Er was zelfs een rode loper uitgelegd voor de medewerkers aan deze film en wij konden ze er interviewen. Tientallen vrijwilligers werkten aan het initiatief van Toeristisch Traaie mee, zowel voor als achter de schermen. Decor is de Kleine Schans. Vanaf deze week ziet u de interviews op de rode loper met de medewerkers aan de film.

Film Verhalen Van de Kleine Schans

De Kleine Schans is een uniek onderdeel van de Zuiderwaterlinie en vormde afgelopen eeuwen het middelpunt in het oorlogsverleden van het dorp. Hoe dat voor Terheijdenaren zelf was, toont deze film. Toeristisch Traaie stelde ons de film ‘Verhalen van de Kleine Schans ter beschikking en daarom kunnen we deze historische film nu ook in onze uitzending en social media laten zien. Met dank aan Toeristisch Traaie.

Rondje Biesbosch

Wat is er mooier dan op een mooie zomerse dag een vaartocht te maken door de Biesbosch? Onze vrijwilliger Joop van de Sande deed dat ook en maakte voor ons een kort beeldverslag van dit ‘Rondje Biesbosch’. En zoals u kunt zien in dit filmpje was hij niet de enige die het water op ging.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.