Spannende tijden ijsbanen in Terheijden en Lage Zwaluwe

De ijsbaan in Lage Zwaluwe had donderdag een dikte van zo'n 2,5 centimeter. In de nacht naar vrijdag kwam daar 1,5 centimeter bij. Dat houdt in dat er nog wat nachtvorst nodig is want de dikte van 4 centimeter nu, is te weinig. IJsclub Lage Zwaluwe stelt dat 8 centimeter nodig is om open te kunnen.

In Terheijden zou op een klein deel van de ijsbaan al geschaatst kunnen worden maar dat gaat over pakweg 40 x 40 meter van de ca. 40.000 vierkantemeter. Dagelijks rond 9.30 uur wordt de ijslaag gecontroleerd door 6 à 7 personen. Volgens secretaris Frans Damen is het ijs van prima kwaliteit. Geen sneeuw erop en dus zou 5 centimeter ijs misschien al volstaan.

"We maken het via onze website bekend als we opengaan maar je kunt ook bellen. Via 076.593.1000 hoor je elke dag (aan het eind van de morgen) op het antwoordapparaat de actuele informatie. Ik hoop dat het gaat lukken dit weekend", aldus Frans Damen. De website van de IJclub Terheijden vindt u via deze link: http://www.ijsclubterheijden.nl/

In Lage Zwaluwe vindt u op de website van de Koninklijk Erkende IJsclub Lage Zwaluwe op de homepage in de linker bovenhoek, of de baan open is. Dat is via http://www.ijsclublagezwaluwe.nl/ maar natuurlijk ook op de Faceboekpagina.