Spectaculaire aftrap Jaar van de Bouw door TEC

Ze gaan beginnen! Nog maar een jaar geleden presenteerde het Traais Energie Collectief het plan om Terheijden als eerste dorp in Brabant energie-neutraal te maken. Gisterenavond vierde het TEC dat de bouw van een eigen duurzame energievoorziening echt van start gaat. In april gaat de schop de grond in voor de aanleg van het warmtenet in het centrum van Terheijden. Ook denkt het collectief nog in 2019 te kunnen beginnen met de bouw van windmolen de Noord en het zonnepark aan de Bergen.

De avond begon met een spectaculair schouwspel in de Markstraat en werd vervolgd in de Anthonius Abtkerk met een doorlopend programma waar de projecten van het Traais Energie Collectief in de schijnwerpers stonden.

Het Traais Energie Collectief werkt aan een eigen, duurzame energievoorziening voor en door Terheijdenaren. Al meer dan 500 inwoners meldden zich aan als lid. Met energie uit zon, wind en water wil het collectief energieprojecten realiseren waarvan Terheijdenaren zelf eigenaar worden. Meer info is te vinden op  http://www.traaisenergiecollectief.nl

Beelden bij dit artikel