Wandelen onder begeleiding nu ook gestart in Lage Zwaluwe. Ga of help je mee?

Wandelen onder Begeleiding is een initiatief dat in meer plaatsen wordt georganiseerd door Surplus. In Lage Zwaluwe was de eerste wandeling twee weken geleden gepland maar het weer was de spelbreker. Daarom was de wandeling van vanmiddag de eerste maar zeker niet de laatste. Met zo'n dertig ouderen en bijna evenveel vrijwillige begeleiders, was deze eerste wandeling meteen een succes.

De wandeling wordt om de week – in de oneven weken – georganiseerd. Iedereen is welkom om mee te gaan en of je nu in een rolstoel zit en in het verzorgingshuis woont, óf nog zelfstandig kunt wandelen en zelfstandig woont, dat maakt niet uit, elke oudere is welkom. Behalve deelnemers zijn ook vrijwilligers van harte welkom.

Lijkt het je leuk om eens per twee weken mee te helpen om bijvoorbeeld een rolstoel te duwen? Aanmelden voor zowel deelname als voor vrijwilligers kan via Femke Selders van Surplus. Dat kan per mail:  femke.selders@surplus.nl of bellen: 06-230.67360 Wie een keer gastheer of gastvrouw wil zijn kan zich ook hier melden en u hoeft niet per se een horecagelegenheid te hebben, wel ruimte uiteraard gezien het aantal deelnemers én rolstoelen.

De eerste wandeling van Wandelen onder Begeleiding in Lage Zwaluwe vanmiddag, ging naar Brasserie De Thuishaven. In de brasserie aan de binnenhaven werden de ouderen en begeleiders gastvrij ontvangen en om de binnenkomst te vergemakkelijken, hadden de eigenaars gezorgd dat rolstoelen makkelijk naar binnen konden. De koffie werd tegen zeer gereduceerde prijs aangeboden, de zelfgebakken cake was gratis! Chapeau!

(Naschrift van onze redactie: Goed dat wij geen snoepkonten zijn en de cake afsloegen want die ging tot de laatste kruimel volledig op!)

Beelden bij dit artikel