Spiegelkarperuitzettingen in het Benedenrivierengebied

Op zaterdag 19 november 2016 staat de vierde uitzetting van spiegelkarpers op het programma. Deze uitzetting vindt plaats in het kader van Spiegelkarperproject Benedenrivierengebied. Net zoals voorgaande jaren worden er door tientallen sportvissers spiegelkarpers uitgezet op dit unieke watersysteem.

Het spiegelkarperproject (SKP) is opgezet om het natuurlijk verval van de soort op te vangen en tegelijkertijd te voorzien in de behoefte van de karpervissers. Deze vorm van sportvissen blijft onverminderd populair en met deze uitzettingen wil Sportvisserij Zuidwest Nederland sportvissers, waaronder velen uit deze regio, graag tegemoetkomen.
 
Er wordt specifiek voor spiegelkarper gekozen omdat deze veel minder vertegenwoordigd zijn dan de schubkarper. Tevens laten deze spiegels zich makkelijker terugvinden in de database. Het is namelijk de bedoeling dat karpervissers die een SKP-spiegelkaper vangen, deze terugmelden bij Sportvisserij Zuidwest Nederland zodat ze kunnen monitoren hoe het met de visstand gaat.
 

Aanstaande zaterdag zijn leden van de Karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland en circa 60 vrijwilligers op vijf verschillende plekken in Zuidwest Nederland  actief. In totaal gaat er 1750 kilo spiegelkarper het water in. Daaronder vallen naast het SKP ook twee onderhoudsuitzettingen in het oosten van Brabant. Het SKP vindt plaats bij Numansdorp, Werkendam en in Genderen.

Locaties en tijden van de uitzettingen:

Werkendam (Spieringsluis 5, aan de loswal kade) om 10.30 – 14.00

Genderen (Tol 1, haventje van Genderen) om 10.00 – 12.00

Numansdorp (trailerhelling A29 Numansdorp) om 14.00 – 16.00