Stef vond dé Koningskei van Made!

Naast de puzzelspeurtocht langs de etalages in het centrum van Made, kon men gisteren op Koningsdag ook op zoek naar de Koningskei. De witte kei met daarop een meisje met een oranje hart met een kroontje en natuurlijk de Nederlandse vlag, lag uiteindelijk op het oude Raadhuis. Het waren Mariëlle en haar zoontje Stef die de Koningskei vonden, nadat Mariëlle’s oog stomtoevallig op één van de ramen van het raadhuis viel.

Een stralende Stef doet de deur van het huis van zijn opa en oma open, waar Stef vandaag is geweest. Hij laat trots zijn verzameling keien zien, mama Mariëlle lacht en vertelt: “Hij vindt het keien zoeken super leuk, alleen het principe van het terugleggen begrijpt hij nog niet helemaal. Zo ver heb ik hem nog niet gekregen.” Gisterenmiddag tegen half 4 stond het gezin bij ’t Trefpunt een ijsje te eten, toen Mariëlle de link legde tussen de ramen van het raadhuis en de foto die ze eerder zag op Facebook die geplaatst was als hint naar de locatie van de Koningskei. Haar gevoel bleek te kloppen, samen met Stef vond ze als eerste de speciale kei en won daarmee een leuke attentie.


Die kwam Esther de Bot, oprichtster van de Facebookpagina Kei Tof Made, zojuist persoonlijk overhandigen. Stef scheurde het inpakpapier open en daar kwam een rode rugtas tevoorschijn. “Ohhhh”, riep mama Mariëlle, “dan kun je daar de keien in stoppen die je hebt gevonden!”. Ook in de rugtas zitten nog cadeautjes. Uit een blauw doosje haalt Stef een drinkbeker, maar waar zijn oog pas écht op viel, waren de drie zuurstokken die onderin de tas lagen! Een regenboogstok, een kaneelstok en een wijnstok, alhoewel die laatste al direct aangebroken werd en misschien het einde van de avond dus niet eens haalt! De prijs is beschikbaar gesteld door Esther’s werk, Rietveld Logistics Group in Oosterhout.

Mariëlle en Stef, van harte gefeliciteerd met het winnen van deze leuke prijs!

Beelden bij dit artikel