Poort naar de Biesbosch in Lage Zwaluwe groeit uit tot ambitieus concern

Veerdienst ’t Leeuweveerke, lunchroom Biesla, 12 camperplaatsen en binnenkort ook een ijssalon; Poort naar de Biesbosch is niet bang om te groeien. Een concern van recreatieve initiatieven in Lage Zwaluwe en Drimmelen, gerund door ambitieuze ondernemers Mark de Leeuw en Sharon Reichhart.

De kans pakken wanneer deze zich voordoet. Een eigenschap die een ondernemer succesvol maakt, zelfs in moeilijke tijden. Directeur van o.a. Grond-, Weg- en Waterbouwbedrijf Gebr. De Leeuw, Mark de Leeuw vertelt: “Het is voor velen waarschijnlijk geen logische stap om in een uitdagende tijd als deze door het coronavirus, een nieuwe onderneming te starten. Maar wij zien het juist zitten, het pand waar onze ijssalon straks gevestigd is, staat op een A-locatie in Drimmelen, namelijk het voormalig Qasino ’t Flipperke. We kunnen er ons eigen ding van maken, compleet met inrichting en uitstraling zoals wij dat willen en met een product waar we in geloven. Een eigen ijssalon met ijs van kwaliteit, maar waarschijnlijk ook met een ruimer assortiment.” Sharon Reichhart, dochter van doorgewinterde horecaondernemers Alex en Elma van eetcafé ’t Roer Om en dus met het horecabloed stromend door haar aderen, vult hem aan: “Er komt een vitrine met Oud-Hollands snoepgoed, zoals babbelaars en zuurtjes, maar ik zit er ook over te denken om bijvoorbeeld verschillende soorten ijskoffie’s of warme wafels toe te voegen aan het assortiment. Die plannen werken we momenteel uit.” De toekomstige ijssalon wordt de komende weken verbouwd en ingericht, met het oog op de opening nog vóór de zomermaanden. Buiten komt er een terras om gekochte lekkernijen te nuttigen, maar er wordt in principe een ‘to-go’ concept aangehouden. Tevens met het oog op eventueel geldende coronamaatregelen.

Diezelfde maatregelen houden de gemoederen ook voor lunchroom Biesla flink bezig. Op dit moment (29 april) mag de lunchroom haar terras openen tussen 12.00 en 18.00 uur. Die kans grijpen Mark en Sharon dan ook aan, maar wel pas vanaf vrijdag 30 april. “Deze week zijn we vrijdag, zaterdag en zondag geopend, vanaf 6 mei gaan we ook op de donderdagen open. Even voorbehoudend welke maatregelen de overheid ons dan oplegt. We bekijken het maar per week of per twee weken”, vertelt Sharon. Het concept van de lunchroom aan de kop van de haven in Lage Zwaluwe, is niet veel veranderd. In het eerste seizoen dat Biesla geopend was, hebben beiden wel veel geleerd. “We blijven koffie en thee met gebak, frisdranken, luxe belegde broodjes en heerlijke tosti’s serveren. We hebben onze opslag verruimd en de keuken en het betalingssysteem zijn up to date en klaar voor gebruik.”

Voor het pontje ’t Leeuweveerke is het nog even onduidelijk of ze in de vaart genomen mag worden. “We zijn een recreatieve pont, dat houdt in dat in principe niemand ’t Leeuweveerke gebruikt om bijvoorbeeld naar het werk te gaan. Als dat wel zo was, mochten we wel gewoon varen. Een tocht van de kade naar de Biesbosch duurt pakweg 20 minuten, al die tijd staan de passagiers in de buitenlucht en zelfs een mondkapje blijkt geen probleem te zijn. Ik hoop dus dat we snel de vaart in mogen, zelfs onze schippers hebben er super veel zin in”, vertelt Mark met een twijfelachtige trots. ’t Leeuweveerke, dat overduidelijk zijn kindje is, ligt al sinds eind september 2019 stil en hoewel de pont voor het seizoen 2020 wel is opgeknapt en in de verf is gezet, heeft deze het hele vorige seizoen niet mogen varen. Eén dezer dagen hoopt de ondernemer uit Lage Zwaluwe duidelijkheid te verkrijgen. Voor wanneer het verlossende woord komt dat de pont in de vaart wordt genomen, wordt ook de mogelijkheid onderzocht om een foodtrailer op het terrein aan de Biesboschweg 7 neer te zetten met kleine hapjes en drankjes ‘to go’. Passagiers van ’t Leeuweveerke die niet op het terras van Biesla willen plaatsnemen, of daar te weinig tijd voor hebben voor hun opstapmoment, kunnen bij de foodtrailer dan toch een hartige snack, zoals een worstenbroodje of kaasbroodje, zoete lekkernij, een flesje drinken of ijsje kopen en meenemen.

En bij al die ambitieuze plannen horen natuurlijk goede en enthousiaste werknemers. De vacatures bij Poort naar de Biesbosch staan wijd open, bijvoorbeeld voor bediening, afwashulp, keukenhulp of zelfs inzetbaar op alle locaties van de onderneming. “Iedereen is welkom om contact op te nemen. Of je nu jong of oud(er) bent, wij geloven in de kracht van de persoon en niet in een leeftijdsgrens. Wel moet iemand minimaal 15 jaar zijn om te helpen bij de afwas, minimaal 16 jaar zijn om de bediening in te mogen en minimaal 18 jaar om achter de bar te mogen staan. We zouden het wel leuk vinden als mensen ervoor open staan op alle locaties mee te draaien. Het kan zo zijn dat zowel Biesla als de ijssalon geopend zijn en dat er gedurende de dag gewisseld wordt naar gelang op welke locatie het op dat moment erg druk is en er extra handjes nodig zijn. Maar ook een vast aantal dagen op de ene locatie en een vast aantal dagen op de andere locatie is mogelijk. Eventuele wensen en voorkeuren kunnen we samen bespreken”, licht Sharon toe.

Klinkt een baan bij Poort naar de Biesbosch jou als muziek in de oren en ben je toe aan een nieuwe uitdaging, bij een groeiende en ambitieuze organisatie? Neem dan gerust even contact op met Sharon Reichhart, via sharon@biesla.nl of 06-42623430.

Beelden bij dit artikel