Stichting St. Nicolaascomité Made hakt knoop door: geen intocht en kindermiddag

De stichting St. Nicolaascomité Made heeft de knoop doorgehakt: er zal dit jaar geen reguliere aankomst, geen Pietenshow en geen kindermiddag plaatsvinden in Drimmelen en Made. De stichting heeft de afgelopen tijd vol goede moed gezocht naar een alternatieve intocht, maar de landelijke coronamaatregelen zorgen ervoor dat de genoemde activiteiten geen doorgang kunnen vinden.

De stoomboot van Sinterklaas komt ieder jaar de haven van Drimmelen binnengevaren, waar de Sint en zijn Pieten voet aan Drimmelense wal zetten. Na de aankomst in Drimmelen, maakt de Sint traditiegetrouw zijn opwachting in Made, waar hij op zijn paard door het dorp trekt om vervolgens bij de Pietenshow op het Raadhuisplein te belanden. Enkele dagen voor Pakjesavond vindt dan ook nog de grote kindermiddag plaats in De Amerhal, waar tevens de Sint en Pieten aanwezig zijn. Dit alles zal in 2020 dus niet doorgaan. Maar de stichting heeft tóch een alternatief Sinterklaasfeestje bedacht.

De tekenwedstrijd gaat dit jaar wel door. Op de drie Madese basisscholen zullen binnenkort inleverzakken worden neergezet. Maak jij de mooiste tekening en staat jouw naam, geboortedatum, email en telefoonnummer erop? Dan maak je kans op een (fysiek of digitaal) bezoek van de Sint! Ook worden op gepaste afstand de basisscholen en enkele sportvereniging vereerd met een bezoek. Sinterklaas gaat met zijn tijd mee en komt graag digitaal bij u op huisbezoek. Vanuit de ‘Zoom-studio’ op de pakjesboot komt hij veilig bij u in de woonkamer. Zelfs de pietenshow is daarna online te bekijken. Meer informatie over een digitaal huisbezoek kunt u opvragen via boekingen@sinterklaasmade.nl.