Student organiseert i.s.m. politie en basisscholen zebrapad-acties Crullaan, Zuideindsestraat en Van Gilslaan Made

Morgenochtend, donderdag 30 augustus, vindt er een actiedag plaats op en rondom de zebrapaden op de Crullaan en de Zuideindsestraat in Made. Student Randall moet in het kader van zijn opleiding een probleem in de wijk aanpakken, waarop hij contact zocht met de wijkagenten van Team Dongemond.

Assistent wijkagent Made Wesley van Arendonk, gaf aan dat er de laatste tijd veel meldingen zijn over te hard rijden en geen voorrang verlenen bij genoemde zebrapaden. Ook parkeren automobilisten hun voertuig voor langere tijd voor of na een voetgangersoversteekplaats, waar een parkeerverbod geldt of bij een doorgetrokken gele streep. Reden genoeg voor Randall om Wesley, de wijkagent Made, de basisscholen Den Duin en De Stuifhoek en de gemeente Drimmelen bij elkaar te brengen om een actiedag te organiseren. 

Wesley heeft onze redactie benaderd om aandacht te besteden aan deze actiedag, iets wat wij natuurlijk graag doen. 

's Ochtends tussen 08.00 en 12.00 uur vinden de acties plaats, waarbij er actievoerders op en rondom de genoemde zebrapaden aanwezig zullen zijn om gesprekken te voeren en te flyeren over de verkeersveiligheid bij voetgangersoversteekplaatsen. De kinderen die op dat moment gebruik maken van de zebrapaden, worden ter plaatse voorgelicht en er wordt uitleg gegeven aan weggebruikers. 

Op de basisscholen Den Duin en De Stuifhoek zullen politieagenten de klassen ingaan om voorlichtingsgesprekken met de leerlingen te voeren over veiligheid en verkeer. 

Beelden bij dit artikel