Handige handjes gezocht

Een aantal personen gaat de zwemput en omgeving zeer aan het hart. Het is en blijft natuurlijk ook een mooie plaats voor dorpelingen uit kernen waar geen zwembad is, maar ook vele anderen prefereren het natuurwater en de fraaie omgeving boven een betonbak met chloorwater waarvoor je ook entree moet betalen.

Al voor de zomer staken ze de handen uit de mouwen en gaven het strandje een flinke opknapbeurt. Er kon afgelopen zomer volop gezwommen en genoten worden en door het fraaie weer gebeurde dat ook heel veel. De zwemput aan de Lange Reeweg is eigendom van Staatsbosbeheer die het verpacht aan de gemeente. Onderhoud hoort daarom ook bij onze gemeente en daarom vroegen de initiatiefnemers of het talud aan de voorzijde kan worden opgeknapt en of er een nieuw hekwerk kan worden geplaatst.

Het talud blijft helaas nog op de plank liggen maar aan het hekwerk wilde de gemeente wel meewerken, mits er zelfwerkzaamheid wordt geregeld. Dat gaat aanstaande zaterdag gebeuren en voor het zware werk zegde Grondverzetbedrijf W. Havermans een kraan toe.

Voor het helpen van de machinist en het bevestigen van het nieuwe hekwerk, worden nog wat helpende handjes gezocht. Kom zaterdagmorgen om 09.00 uur naar de zwemput, breng goed humeur mee, enthousiasme en als je wilt timmeren, eventueel een hamer.

Tot slot wil onze redactie u een primeur niet onthouden: De gemeente heeft zojuist toegezegd ook voor een zitbankje te zullen zorgen.