Team Zijlmans winnaar eerste editie Drimmelense Bedrijventriatlon

Arno Rijk, eigenaar van Vistaria Rijk in Drimmelen, bedoelde het als een gekheidje, maar Ski & Wakecenter In Plané en Restaurant 't Voske organiseerden het echt: de eerste editie Drimmelense Bedrijventriatlon. Een wedstrijd die alles te maken heeft met water. Zo'n twaalf teams streden afgelopen maandagavond om de unieke wisseltrofee. Maikel van Eyl van 't Voske had een 'heavy decor' vos laten ontwerpen en overhandigde deze aan het eind van de avond aan Roel Stuffers van het winnende team Zijlmans.
 

Ze vermaken met zijn allen de toerist die we als blauw/groene gemeente zo graag zien komen. De een in de horeca, de ander met botenverhuur, weer een ander als kibbelingbakker, maar afgelopen maandagavond vermaakten ze zichzélf een keer. Drimmelense ondernemers zetten hun teams in – veelal jongeren die werken als vakantiebaantje – om ludiek de strijd met elkaar aan te gaan. 

Bij de aanlegsteiger van 't Voske werd er met een kano gevaren, er werd een parcours afgelegd op een supboard waarbij de bel moest worden geluid die boven het water hing en er werden bommetjes gemaakt. Vooral dat laatste leverde spektakel op. Door het gewicht van twee springers op de drijver aan de ene kant, schoot de deelnemer gezeten op de andere kant vaak meters hoog de lucht in, om daarna met een plons in de Amer te 'bommetje'en'.