Terheijden voor tweede maal Nederlands Kampioen Wipvogelschieten

Het kloveniersgilde Sint Antonius Abt uit Terheijden is vandaag voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen Wipvogelschieten geworden. Iwan Daas, Julian van Geel, Cor Rombouts en Robert van Oosterhout schoten 12 van de 12 keer raak, maar dat deed de gilde uit Udenhout ook. In een shoot-out (ofwel kampen in vaktermen), raakten de Traaise mannen wederom allemaal, waar Udenhout bij het derde schot miste. 

Lange tijd was het Terheijdense team de koploper, totdat Udenhout ook een perfecte score wist te behalen. Tijdens het kampen was de spanning zo hoog, dat zelfs wij deze voelden. Het hele gilde leefde, ademde en zuchtte mee met de vier schutters. Zo hoog de spanning was, zo groot was ook de ontlading toen Udenhout het derde schot miste en Terheijden zich daarmee voor de tweede maal Nederlands Kampioen Wipvogelschieten mocht noemen. 

Wij moeten eerlijk bekennen dat wij van Peter en Rina van Oosterhout ongeveer 14 keer uitleg hebben gekregen over de verschillende wedstrijden die geschoten werden, maar dat wij u dat nog steeds níet kunnen uitleggen. Wat we wél weten is dat Iwan Daas, naast Nederlands Kampioen met het team, óók nog eens Koning der Koningen is geworden! Iedere gilde heeft per seizoen een beste schutter, de Koning, en al deze Koningen gaan met elkaar de strijd aan. Iwan won dus eigenlijk twee keer het Nederlands Kampioenschap!

Kleinzoon van Peter en Rina, Sam, begrijpt het principe van Koning nu al heel goed. Jeroen is namelijk Kermis Koning en dus boog Sam nederig voor hem en voor onze foto. Niet alleen Sam moesten wij op de foto zetten, maar ook Jolien, schoondochter van Peter en Rina. Jolien heeft namelijk het informatieboekje, de consumptiebonnen én sponsorbanner ontworpen en gemaakt. Natúúrlijk moest Jolien dus ook op de foto want… KijkopDrimmelen stond óók in het boekje en op de banner!

Het is nog nóóit gebeurd dat een gilde twee keer achter elkaar Nederlands Kampioen is geworden. Burgemeester Gert de Kok was vanmiddag ook aanwezig en feliciteerde de mannen met de grote kampioensbeker en medailles.

Voor de app-lezers: bekijk alle foto's via deze link https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/terheijden-voor-tweede-maal-nederlands-kampioen-wipvogelschieten.html

Beelden bij dit artikel