Terheijdense viervoeter en baasje volharden; boete geseponeerd!

Boy woont in een rustig straatje in Terheijden. Al jarenlang gooit zijn baasje een paar maal per dag een balletje die Boy dolgraag apporteert en waarmee hij zijn energie kwijt kan. Zelfs de buren hebben er pret in want het baasje van Boy ruimt niet alleen eventuele poep altijd op, maar dikwijls ook zwerfvuil. Natuurlijk kun je ook naar het losloopgebied lopen maar dat is eigenlijk te smal en te klein voor de actieve Boy.

In februari dit jaar ging het mis. Een busje met twee Boa's stopte, constateerden dat Boy niet aangelijnd was, en schreven meteen een prent uit van € 100 voor dit 'vergrijp'. Witheet was het baasje die behalve een ingezonden brief schreef, ook diverse Drimmelense politici benaderde. Tevergeefs, ondanks de bijval die hij kreeg. Bijval van buurtbewoners maar ook bijval vanuit de politiek.

Begrijpelijk was de uitleg voor het baasje van Boy want strikt genomen kán een burgemeester of wethouder ook geen vastgesteld hondenbeleid negeren. Dat beleid wordt nu dankzij Boy en zijn baasje versoepeld.

'Je moet er soms flink moeite voor doen maar met de overheid valt wél te praten. Ze zijn ook bereid om hun ongelijk toe te geven en bereid het beleid aan te passen', zo vatten Boy en zijn baasje de kwestie samen.

De officier van justitie seponeerde de zaak, de boete werd kwijtgescholden en diverse politici zeer tevreden met de afloop wat bleek uit een bos bloemen die bij 'huize Boy' in Terheijden werd bezorgd.

Namens de redactie van KijkopDrimmelen: Chapeau voor allen!