Terugkijken: Koningsdag in Made 2019

Omdat er in elke kern op een dag als Koningsdag vaak de hele dag door leuke activiteiten zijn, kunnen wij slechts een momentopname vastleggen op het tijdstip dat wij in een betreffende kern zijn. Behalve als je mensen hebt die iets voor je over hebben. Vrienden van KijkopDrimmelen Johan en Annie Marijnissen uit Made zijn van die mensen. Johan legde Made tijdens Koningsdag 2019 op de gevoelige plaat vast, Annie schreef een verslagje van de diverse activiteiten. Da’s nog eens geweldig! Dankzij Johan en Annie kunnen we u dus een complete terugblik bieden op Koningsdag 2019 in Made.

Verslag Annie d.d. 27-04-2019
De start van de vrijmarkt was om 11.00 uur, maar naar verluid was de eerste standhouder al om 09.30 uur present. Zoals altijd waren de standhouders voor het merendeel kinderen die hun spullen aanprezen, maar dit jaar waren er ook kinderen die voor een goed doel stonden. Het kraampje voor het Diabetes Fonds bijvoorbeeld, verkocht (zoete) cakejes en suikervrije ranja. De jonge verkoopster in het kraampje heeft zelf ook diabetes, dus wist precies waar ze voor stond. Tranen waren er ook op de vrijmarkt. Een jongetje uit Breda die met zijn nichtje op de vrijmarkt stond, vond het zó leuk in Made, dat het begon te huilen omdat het tijd was om naar huis te gaan!

Hoewel de weergoden de eerste uren van de vrijmarkt goedgezind waren, werd dat tijdens de versierde fietstocht iets anders. Een aantal fikse buien vielen ter aarde waarbij een jas of een dekentje een welkome warmtebron waren. De versierde fietsen mét hun bestuurders én begeleiders, verzamelden zich op het Raadhuisplein waar ze werden vermaakt door een DJ. Groot was hij nog niet, maar hij zorgde wel voor grootse muziek! Harmonie St. Caecilia begeleidde de stoet via de Marktstraat naar de Kerkstraat, waar de gedecoreerden hen op stonden te wachten. Het Wilhelmus werd ingezet, gevolgd door de prijsuitreiking van de versierde fietsen. Er was een prijs voor het jongetje met de mooiste fiets en een voor het meisje met de mooiste fiets; zij kregen ieder een kledingsetje en een fotoshoot. 

Het middagprogramma was zoals ieder jaar afwisselend. De trikes waren dit jaar ook weer aanwezig; altijd een gewild onderdeel voor de kinderen, lekker achterop zo’n geweldig voertuig meerijden door het dorp. Ook op de springkussens en glijbanen konden de kinderen heerlijk los gaan. Diverse sportverenigingen, zoals de volley-, handbal- en judoclub waren aanwezig om de kinderen kennis te laten maken met hun sport en spel. Natuurlijk was er ook aan zoetigheid gedacht, zoals suikerspinnen en popcorn en aan het einde van de middag was er voor de kinderen nog een zak met lekkernijen. Voor de volwassenen speelden er diverse bands of werd er door een DJ muziek ten gehore gebracht, wat vaak gepaard ging met een aantal drankjes die overal volop te verkrijgen waren. Ondanks af en toe een regenbuitje en een frisse wind was het een geslaagde dag, waar in het bijzonder Abnocto, 12 Keer Raak, het Oranjecomité, de sponsors en iedereen die er verder nog aan heeft bijgedragen voor bedankt mogen worden!

Beelden bij dit artikel