Tien zussen Nuiten samen 800 jaar

De tien zussen Nuiten zijn vandaag tezamen 800 jaar oud. De familie Nuiten komt van oorsprong uit Helkant, hedendaags zijn er nog drie zussen die in Hooge Zwaluwe wonen, vier zussen wonen in Made, één zus woont in Lage Zwaluwe, één zus woont in Steenbergen en één zus woont in Liempde.

Pa en ma Nuiten woonden in Helkant, waar pa Nuiten geboren is. Ma Nuiten is geboren in Zevenbergschen Hoek en verhuisde naar Helkant, alwaar ze in totaal 13 kinderen mocht krijgen; eerst twee jongens, toen zeven meiden, toen nog een jongen en toen nog drie meiden. Wout, Ad, Nel, Pietje, Riek, Cor, Toos, Tonny, Sjan, Kees, Ria, Lenie en Hennie groeiden met elkaar op, maar Nel, de oudste dochter, voelde zich verantwoordelijk voor met name haar jongere zusjes en broertje. Zij hielp haar moeder in het huishouden, ze was tenslotte al 14 jaar toen zij haar jongste zusje Hennie mocht verwelkomen.

Helaas zijn de drie broers Nuiten overleden, maar de zussen hebben nog altijd goed contact met elkaar, ondanks dat hun leeftijd varieert tussen de 87 en 73 jaar. Naast dat ze bellen en bij elkaar langs gaan, spreken ze ieder jaar in januari met elkaar af om samen het nieuwe jaar in te luiden. Dat doen ze al jarenlang in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. De Zonzeel is voor de zussen dan ook dé plek bij uitstek om vandaag stil te staan bij het bijzondere moment dat zij tezamen 800 jaar oud zijn geworden. Zowel Ria als Hennie zijn vandaag jarig en daarmee maken zij de 800 jaar vol. Zusjes Nuiten, namens de redactie van KijkopDrimmelen.nl, van harte gefeliciteerd!

*Foto 1: De tien zussen Nuiten op volgorde van links naar rechts van oud naar jong.
*Foto 2: Ria en Hennie die vandaag allebei jarig zijn.

Beelden bij dit artikel