Tijmen Malta uit Wagenberg door naar provinciale finale voorleeswedstrijd

Tijmen Malta uit Wagenberg is door naar de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De leerling van basisschool De Elsenhof won in februari al de lokale finale, georganiseerd door Theek5, en nam daarom op 27 maart jl. deel aan de provinciale, halve finale, samen met nog 60 andere voorlezers.

In de halve finale, die dit jaar online werd georganiseerd, gingen lokale kampioenen in verschillende break-outrooms de strijd met elkaar aan. Tijmen is één van de acht leerlingen die de halve finale won en dus door mag naar de provinciale finale. Die finale vindt plaats op 14 april, waar gestreden zal worden voor een plekje tijdens de landelijke finale op 26 mei, in Utrecht. De winnaar van de landelijke finale mag zich dan een jaar lang de beste voorlezer van Nederland noemen. Onze redactie feliciteert Tijmen met zijn overwinning in de halve finale en wenst hem veel succes in de finale!


Initiatief

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt er aangetoond dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar ook hartstikke leuk.


Meer weten?

Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Kom naar de bibliotheek. Zij hebben leuke materialen en helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen. Kijk op www.theek5.nl voor meer informatie.

*Afbeeldingbron: Denationalevoorleeswedstrijd.nl/