Bertus en Toos de Bruijn uit Made 70 jaar getrouwd!

Vandaag zijn Bertus en Toos de Bruijn uit Made 70 jaar getrouwd! Bertus en Toos vormen het eerste echtpaar in Made dat deze bijzondere mijlpaal mag vieren. Het paar werd al twee keer eerder door burgemeester Gert de Kok gefeliciteerd, namelijk bij hun diamanten huwelijk (60 jaar) en bij hun briljanten huwelijk (65 jaar). Waar de burgemeester toentertijd op visite kwam, bracht hij vandaag zijn felicitaties voor het platina huwelijk van Bertus en Toos over via een videoverbinding.

Vanwege de huidige coronamaatregelen kan het 70-jarig huwelijksjubileum helaas niet op grootse wijze gevierd worden. Bertus daarover: “Mijn vrouw zei: ‘laten we maar per jaar vooruit gaan kijken, in plaats van met 5 jaar’. Maar we nemen het maar gewoon met de dag. Dat is het beste.” In het nieuwsbericht van vijf jaar geleden lezen we dat Bertus en Toos elkaar leerden kennen aan de Amer, iets wat Bertus ons zelfs vandaag nog wist te vertellen. “Wij leerden elkaar kennen op het water, in een bootje. Dat bootje was krap en dus ging ze op mijn schoot zitten. Daar is ze nooit meer vanaf gegaan!”, beiden lachen breeduit naar elkaar. “Het gaat nu zo makkelijk allemaal niet meer, maar we zijn allebei 96 jaar, dan mag het onderhand ook wel eens.”


Vanmiddag werd er een speciale kerkdienst gehouden in het kerkje aan de Herengracht in Drimmelen-dorp. De dienst stond in het teken van de platina bruiloft van Bertus en Toos en werd dus in besloten kring met uitsluitend familie en met inachtneming van de maatregelen gehouden. Voor de gelegenheid is de gevel bij het appartement van het echtpaar in Made versierd met een groot spandoek met trouwfoto, ballonnenslingers en attributen met ‘Hoera, 70 jaar’ erop. Vast en zeker bedoeld voor een persoon die zijn of haar 70ste verjaardag mag vieren, want een 70-jarig huwelijk komt niet zo vaak voor. Een speciale dag, waar wij dan ook een mooie foto van mochten maken. Tevens hebben we de trouwfoto van Bertus en Toos toegevoegd aan dit artikel. Bertus en Toos, namens onze redactie, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Beelden bij dit artikel