Blauwe Dino symboliseert nieuw tijdperk in Made

Den Deel in Made kleurt momenteel blauw vanwege een grote, opblaasbare dinosaurus. De Blauwe Dino symboliseert de komst van een nieuw tijdperk in Made en is een stunt van Delta Fiber Netwerk, die binnenkort start met een glasvezelcampagne in het dorp en de bijbehorende buitengebieden.

Het blauwe gevaarte is aan het einde van deze middag opgeblazen en neergezet door evenementenbureau Stille Events & Concepts uit Rogat (Meppel). Sylvian Stille, het gezicht achter het evenementenbureau, legt ons uit: “Omdat Delta Fiber Netwerk door heel het land actief is, kom ik op heel veel plaatsen om deze grote dino’s neer te zetten. Vanmorgen ben ik bijvoorbeeld ook al in Den Helder geweest en dit is mijn derde dino van vandaag”, lacht hij. “Zo maak je nog eens een mooi rondje op de laatste dag voor het weekend!”. In totaal zijn er zes blauwe dino’s die een teaser vormen van een naderende glasvezelcampagne. Zo ook in Made, het enige dorp van de gemeente Drimmelen dat nog geen aanbod heeft gehad.

En dat kan natuurlijk niet, zo vertelde ook stakeholder manager Henry Bulteel, tevens ambassadeur voor DELTA Fiber Netwerk, al eerder aan onze redactie: “We brengen op dit moment het gebied in kaart. Daarvoor krijgen we hulp van inwoners, lokale ondernemers en benaderen we verenigingen en stichtingen. We vragen uiteraard of er überhaupt draagvlak is voor glasvezel in Made en of er interesse zou zijn om aan te melden. Tevens leggen we contact met bijvoorbeeld de winkeliersvereniging Bruisend Made, maar ook met de voetbalclub of de muziekvereniging. Als onze bevindingen positief zijn, zou het wel heel gek zijn als we niet de grootste kern van Drimmelen ook willen aansluiten op supersnel en stabiel internet. Wij staan er absoluut positief tegenover, zeker na de succesvolle campagnes in Hooge Zwaluwe, Wagenberg, Drimmelen, Lage Zwaluwe en Terheijden en de bijbehorende buitengebieden. Made zal niet achterblijven, daar zullen wij voor zorgen als de inwoners klaar zijn om naar de toekomst te kijken.”


Wie de website www.blauwedino.nl bezoekt, vindt informatie over de dino en de plaatsen waar er nog meer een dino te vinden is. Made staat daar ook bij. Er is tevens een kans dat er nog een leuke actie wordt uitgerold waar de metershoge opblaasdino bij betrokken wordt. Als en wanneer dat het geval is, leest u dat uiteraard bij KijkopDrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel