Ton en Steven Slager openen nieuwe vleesboerderij in Zevenbergschen Hoek

Ton Slager, al meer dan 35 jaar een gevestigde naam in de gemeente Hoeksche Waard en sinds 14 jaar woonachtig in Zevenbergschen Hoek, runt een supermarkt in Maasdam waar hij zijn eigen vlees verkoopt. Kwaliteitsvlees, van eigen MRIJ runderen (Maas-Rijn-IJsselvee), een echt Hollands ras en meer bevleesd dan andere rassen. Het slagersvak is bij zoon Steven dus met de paplepel ingegoten en samen starten ze een nieuwe vleesboerderij aan de Hoge Zeedijk in Den Hoek, die vandaag, 3 juni, voor het eerst de deuren opent.

“Als je zelf op een boerderij woont, is het natuurlijk heel logisch dat je een vleesboerderij start”, lacht Ton hardop. En als je achternaam dan ook nog ‘Slager’ is, kan het natuurlijk helemaal niet stuk. Steven is 19 jaar en zogenoemd de ‘nieuwe generatie’. Dat beseft Ton zich ook: “Hij heeft een andere manier van doen, is ook wat meer thuis in de online verkoop en het thuisbezorgen. Het is leuk om te zien hoe hij zich daarin ontwikkelt”, aldus vader Ton. Op de vraag of Steven al vroeg wist dat hij in de voetsporen van zijn vader wilde treden, vertelt hij honderduit: “Ja, dat wist ik al wel van kleins af aan ja. Het vak, de dieren, het vlees bewerken en natuurlijk uiteindelijk een blije klant de winkel uit zien lopen. Ja, dat vind ik mooi”, glundert hij. Steven woont dus sinds zijn 5e levensjaar in Zevenbergschen Hoek en kan zijn vak voortaan vanuit huis gaan uitvoeren.


De gloednieuwe vleesboerderij op nummer 36 is te bereiken via een mooie oprijlaan, waarna je op een ruim terrein de auto of fiets kan parkeren. Recht voor de deur, want de winkel is direct aan de zijkant van de grote boerderij gevestigd. Een toonbank vol eerlijk vlees is toch wel de eyecatcher van de winkel. Rund, varken, kip, zogeheten ‘vlugklaar’ producten (vlees met een bereidingstijd van maximaal 10 minuten, zoals een slavink of een tartaar), vleeswaren en zelfs diverse soorten kaas behoren tot het ruime assortiment. De winkel is geopend op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur, waar uiteraard aan de toonbank kan worden gekocht, maar waar tevens online gedane bestellingen kunnen worden opgehaald. Binnenkort wordt er een nieuwe webshop gelanceerd, waar zelfs voor thuisbezorgen kan worden gekozen. “We willen met de tijd meegaan en zeker zolang we nog met het coronavirus te maken hebben, is het fijn dat we deze optie kunnen aanbieden. Het bezorgen gaan we zelf doen, bestellingen vanaf 60 euro en in een bepaalde straal rondom de vleesboerderij. Bijvoorbeeld bestellingen uit Lage en Hooge Zwaluwe, Wagenberg, Made en Terheijden, maar natuurlijk ook Zevenbergschen Hoek, Langeweg en Moerdijk behoren tot het bezorggebied”, licht Steven toe.

Een feestelijke opening volgt op een later moment, als de webshop en de inrichting van de winkel definitief zijn. “We wachten nog op een pui, die heeft wat vertraging opgelopen door leveringsproblemen. Niks aan te doen, maar we wilden met de winkel wel vast open”, vertelt Ton. En dat is gelukt, vandaag om 09.00 uur openden de deuren van de winkel voor de eerste klanten. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de nieuwe vleesboerderij van Ton en Steven? Ga gerust eens langs en neem een kijkje in en bij de winkel. Wilt u eerst even een beetje rondneuzen, kijk dan eens op www.facebook.com/vleesboerderijtonslager. Voor meer informatie over het bestellen en/of thuisbezorgen, kunt u een mailtje sturen naar info@vleesboerderijtonslager.nl.

Beelden bij dit artikel