Twee aanhoudingen verricht inzake overval Jumbo Lage Zwaluwe

Vanmorgen heeft de politie bekend gemaakt twee verdachten te hebben aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overvalpoging op de Jumbo in Lage Zwaluwe op 21 oktober 2017. Het gaat om twee mannen, de een is minderjarig, de ander 19 jaar.

Zaterdagavond 21 oktober 2017 belden twee mannen aan bij de Jumbo aan de Pastoor van Hooijdonklaan. Met een mes en een stroomstootwapen hebben ze het aanwezige personeel bedreigd, maar gingen er uiteindelijk zonder buit weer vandoor. In het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant zijn de bewakingsbeelden getoond, welke uitgezonden werden op maandag 5 en 6 februari. 

De minderjarige jongen is volgens de politie al eerder aangehouden, maar werd toen weer in vrijheid gesteld. Vanmorgen is hij opnieuw aangehouden en de 19-jarige man zit inmiddels in bewaring. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, maar, zo luidt het politiebericht: "Vanwege beperkingen die aan verdachten zijn opgelegd, geven we nu verder geen informatie over het lopende onderzoek".