Twee Madenaren fietsen voor het goede doel de Mont Ventoux op

Nog een kleine drie weken en dan is het zover voor Hélène van Groesen-van den Heijkant en Michiel Peeters. De twee toerfietsers uit Made gaan op vrijdag 14 september dé berg van de Provence op. Vanaf Bédoin trappen de twee naar de top van de reus van de streek, de Mont Ventoux (1912 m). En dat betekent in de praktijk dat de twee 1672 echte hoogtemeters krijgen te verwerken in een afstandje van zo’n 21 km. Ga er maar aanstaan.

Het duo, dat tijdelijk als Equipe Mont Ventoux door het fietsleven gaat, bereikt zeker het weerstation op de kale berg; het eindpunt voor het goede doel 'Colsensation' waarvoor ze naar boven gaan en de sponsorpot gul hopen te vullen om kanker te bestrijden. Met driehonderd anderen uit de regio fietsen of lopen ze voor het goede doel naar de top van de 'berg der winden', die is uitgezocht door Colsensation als blikvanger voor haar goede doelcampagne: Kankerbestrijding voor regionale kanker gerelateerde doelen in West-Brabant. Dat kleinschalige spreekt veel mensen aan. De kleinschalige organisatie is daarom al zeven jaar een geliefd evenement om het goede doel met het sportieve te combineren.

“Als slagzin voor onze flyer, gesponsord door EMSI Made, kozen we 'zij aan zij, fietsen tegen kanker op Mont Ventoux'. Een beetje afzien voor het goede doel door ons beiden, draagt een klein beetje bij om 'kanker uit de wereld te helpen'. Het grijpt je pas echt aan als je er in je directe omgeving mee te maken krijgt. Dan heeft het nog meer impact”, zegt Hélène. Hélène en Michiel peddelen in eigen tempo naar boven en kunnen onderweg bij een vijftal bevoorradingsposten energie tanken. Medische assistentie is daar ook aanwezig, maar de twee hopen daar geen gebruik van te maken.

Wil je de twee steunen, elke euro is er één in de strijd tegen kanker, dan kan dat via de site van Colsensation.nl, een stichting met een ANBI-status. Ga naar 'doneren', zoek in deelnemersoverzicht naar Hélène (402) of Michiel (408), druk op de groene knop 'doneren' en… geef gul in de strijd tegen kanker. Jaarlijks gaat 75% van de totale donatiegelden naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) waar er door ColSensation twee specifieke onderzoeksprojecten zijn geadopteerd. De overige 25% worden via Stichting Team Doelbewust, teruggebracht in deze regio. Lokale kankergerelateerde doelen worden ondersteund, zodat ook deze regio er daadwerkelijk beter van wordt.

Colsensation, Hélène, Michiel én u, samen sterk tegen kanker! Uiteraard houden wij van KijkopDrimmelen de verrichtingen voor u in de gaten, houden we u ook op de hoogte van binnengekomen sponsorgelden en natuurlijk straks op 14 september als Hélène en Michiel écht aan de bak moeten.