Twee mannen uit Made aangehouden wegens NAC-Willem II rellen

Vanmorgen zijn er vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen tussen de supporters van NAC en Willem II op zondag 21 oktober 2018. Die dag liep het uit de hand na de voetbalwedstrijd.

De beveiliging van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden ten opzichte van de Mobiele Eenheid zoals poging zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie.

Mannen sloegen met kettingen en broekriemen waarbij twee agenten lichtgewond zijn geraakt. Er zijn die dag vijf verdachten aangehouden en er is direct een onderzoek gestart om de overige raddraaiers op te sporen.

Op maandag 12 november zijn vier mannen, twee uit Made van 22 en 33 jaar en twee uit Breda van 26 en 27 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen wat zich uit in onder andere openlijk geweld, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging. Er zijn veel beelden van de incidenten die worden bekeken en geanalyseerd door het team. Er worden nog steeds relschoppers herkend op die beelden en meerdere aanhoudingen worden verwacht. Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd.