Twéé party’s op vrijdag 12 juli in Lage Zwaluwe

Vrijdag 12 juli komt The Freewheeler naar Lage Zwaluwe voor optredens op de Pannenkoekenparty én op de aansluitende Vakantie-inluidparty. De man achter The Freewheeler is Ward Axe die op achtjarige leeftijd al begon met pianospelen. Als tiener speelde hij ook in een bandje en op zijn 21e vertrok hij naar Amerika waar hij vier jaar rondtoerde met deze band. Terug in Nederland leerde hij het vak van pianostemmer én studeerde songwrithing aan het conservatorium in Rotterdam.

Lang liep Ward al rond met het idee om pianomuziek op straat te maken en na zijn studie verwezenlijkte hij dit ook. Zijn eerste akoestische piano bouwde hij op een onderstel van een oude auto waarmee hij vele optredens verzorgde op feestjes, bruiloften, op straat en achtertuintjes, maar het elke keer verrijden bleek een zware klus. Een betere oplossing vond hij in een soort driewielerfiets met daarop de piano zodat hij tegenwoordig 'freewheelend' op allerlei plekken in binnen- en buitenland optreedt.

Naast deze driewieler heeft Ward Axe inmiddels een tweede voertuig gebouwd, The Freewheeler Grand. Dit aanmerkelijk grotere exemplaar is voorzien van een elektromotor waarmee het verplaatsen van de grote vleugel die daarop gebouwd is, stukken eenvoudiger gaat. Met deze 'Grande Freewheeler' komt Ward Axe dus op vrijdag 12 juli naar Lage Zwaluwe voor een optreden op de Pannenkoekenparty én een avondvullend optreden op de aansluitende Vakantie-inluidparty. Dit alles vindt plaats aan de binnenhaven in Lage Zwaluwe op en rond het terrein van eetcafé De Thuishaven.

De Pannenkoekenparty start om 16.00 uur en van elke verkochte pannenkoek à één euro, gaat er exact ook één euro naar De Lisdodde! Dit dankzij diverse sponsors die ingrediënten voor de pannenkoeken sponsorden. De organisatie gaat deze pannenkoeken bakken sámen met bewoners van De Lisdodde, begeleiders, familieleden en overige vrijwilligers.

Er wordt een bakstraat ingericht met minstens acht pannenkoekenbakinstallaties zodat iedereen net zo snel en net zoveel pannenkoeken kan eten als gewenst. Je krijgt er uiteraard stroop of poedersuiker bij dus help mee en eet je vol voor het goede doel! Tijdens het laatste uurtje van de Pannenkoekenparty zal The Freewheeler zijn eerste optreden verzorgen.

Om 20.00 uur als de Pannenkoekenparty afgelopen is, start de aansluitende Vakantie-inluidparty. Wie pannenkoeken heeft gegeten betaalt geen entree, wie geen pannenkoeken op heeft of later komt bepaalt zélf het entreebedrag. Dat kan door een vrijwillige bijdrage in de spaarpot te deponeren die de organisatie neerzet om de kosten te dekken. Deze party is bedoeld om gezellig te kletsen, een drankje te nuttigen, over uw vakantieplannen uit te weiden én natuurlijk om te genieten van muziek van Ward Axe, The freewheelende Freewheeler.

Michael Buble, Bløf, Bob Dylan, The Beatles, Queen, Ray Charles, Cindy Lauper, Elton John, Jerry Lee Lewis, Aerosmith, het is maar een greep uit namen van artiesten en bands waarvan The Freewheeler nummers in zijn repertoire heeft. Nummers als Have a little faith in me, Tears in heaven, Great balls of fire, Bohemian Rhapsody, True Colors, I don't wanna miss a thing en nog veel meer. Hieronder twee filmpjes van de nummers:

Jerry Lee Lewis – Great balls of fire:  

Queen – Bohemian Rhapsody:  

Pannenkoekenparty vrijdag 12 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur

Vakantie-inluidparty van 20.00 uur tot 01.00 uur

Locatie: Terrein rond eetcafé De Thuishaven, Kwistgeldweg 3 Lage Zwaluwe

Entree en parkeren is gratis

Beelden bij dit artikel