Tweede editie Muziekfestijn Drimmelen 2017

Tekst en foto's: Miranda Koreman.


2e Editie Muziekfestijn Drimmelen 11 juni jl.
De opzet van Muziekfestijn Drimmelen is om op diverse zondagmiddagen alle muziekverenigingen met hun diverse secties, koren, bands uit de verschillende kernen uit de gemeente Drimmelen te laten optreden. Ons doel het dichter bij elkaar brengen van de kernen om te luisteren naar elkaars muziek/zang.

Afgelopen zondagmiddag 11 juni was de 2e editie. De optredende deelnemers waren Bigband Djazzkefet uit Wagenberg, Popkoor Switch uit Terheijden en slagwerkorkest Alliance uit Lage Zwaluwe

Djazzkefet opende de middag met het nummer Route 66. Een lekker swingend nummer waardoor de sfeer er meteen goed in zat. Na een half uur vervolgde Popkoor Switch haar muzikale programma op het andere podium. Zij zongen een leuk gevarieerd programma met zowel klassieke nummer als moderne nummers. Door middel van attributen beelden de koorleden hun teksten uit. Zelfs hun laatst ingestudeerde lied werd goed vertolkt (pas 2 weken geleden ingestudeerd).

Slagwerkorkest Alliance zorgde voor een totaal andere genre, een leuke afwisseling en ze hebben ook een gevarieerd uitgebreid programma ten gehore gebracht.

De middag werd voortgezet door Djzazzkefet en Popkoor Switch heeft de middag enthousiast afgesloten.

Ondanks de ietwat tegenvallende opkomst van publiek, was het desalniettemin een geslaagde en onderling een gezellige middag. Weer een doel bereikt voor de organisatie.

De 3de editie staat gepland in oktober, tegen die tijd zullen wij u weer op de hoogte brengen van de invulling van die zondagmiddaggen.

Organisatie Muziek festijn Drimmelen,
Miranda Koreman en Jan Daas.

Mede bedankt Ontmoetingscentrum De Zonzeel/Paul Reniers voor de goede zorgen en sponsoring