Uitzwaaien en nakijken; Sinterklaas verlaat het land en dus ook Drimmelen

Tof om te zien hoe de jeugdleden van muziekvereniging Alliance plezier hadden van het hoofdlampje dat ze vorige week van Sinterklaas cadeau kregen. Samen met de Hoofdpiet bezocht de Sint de repetitie van de kinderen vorige week en vertrouwen had hij toen al meteen in het mooie afscheidsfeest van vanavond, waar het de muziek betreft.

Door het hoofdlampje konden de noten goed gelezen worden en alle hoofdlampjes bij elkaar leverden een prachtig plaatje op. Eveneens vorige week op de repetitie, werden Sinterklaas en de Hoofdpiet gevraagd om ook eens te dirigeren. Dat bleek hun meer voldoening te hebben gegeven dan verwacht want zowel de Sint als de Hoofdpiet, konden de verleiding niet weerstaan om vanavond nogmaals even voor dirigent te spelen.

Daarna was het echt tijd voor het onvermijdelijke afscheid. Bijgelicht door de brandweer ging het in optocht van basisschool De Grienden naar de haven. Een laatste groet, een laatste zwaai, een laatste aai en een enkele traan, gevolgd door het inschepen. In de donkerte van de haven voer het gezelschap weg…

Dag Sinterklaasje.