Unieke eerste kerstmusical in het Ons Jaren 50 Dorp Hooge Zwaluwe

Voor de allereerste keer kon een uitverkochte zaal vanmiddag genieten van een kerstmusical in het Ons Jaren 50 Dorp in Hooge Zwaluwe. Een bijzonder kerstverhaal werd opgevoerd door twaalf jonge acteurs en actrices, die zichzelf ingeschreven hadden na de oproep om mee te doen. Zoals het ook in Hilversum zo gaat, kwamen die artistiekelingen overal vandaan: Hooge Zwaluwe, Terheijden en zelfs Teteringen. Samen met verhalenvertelster Nicolle en muzikale begeleiding van Fab en Lin, zongen en dansten zij de kerststerren van de hemel.

Het eerste gedeelte van de musical werd gespeeld in en rondom de winkeltjes van het nostalgische dorp. Een aantal weeskindertjes warmden zich bij het haardvuur terwijl de koude avond viel. Kadetje de Bruin, van het bakkerswinkeltje, vond het een triest gezicht. “Arme kindertjes, ik weet nog hoe het bij mij thuis vroeger was om kerstfeest te vieren, lekker warm bij de kerstboom.” Om een overnachting in de herberg boven Het Kleine Café te bekostigen, trokken de kinderen van deur naar deur om kerstliedjes te zingen. Bij de Fotografiewinkel van Frits Flits en bij het bakkerswinkeltje van Kadetje kregen de kinderen een paar centjes, maar bij de Sjieke Kamer werden ze weggestuurd. De rijke Hendrik Jan van Bastogne Koeken en Stoofpeertjes riep dat hij niet hield van armoedzaaiers en ze maar eens écht moesten gaan werken voor hun centen. Kadetje de Bruin greep in en belde ook bij Hendrik Jan aan. “Weet je niet meer hoe het voor jou vroeger was om kerst te vieren, voordat je zo rijk werd dankzij de verkoop van bastogne koeken en stoofpeertjes? Nu je zo rijk bent geworden, ben je ook niet meer aardig”, vertelde ze hem.

De paar centjes die de weeskindjes opgehaald hadden met hun liedjesgezang, waren helaas niet genoeg om bij de herberg te slapen. Eén van de kinderen had echter een briljant idee: “Laten we de koude nacht in het theater doorbrengen!”. De kinderen en het inmiddels al volop genietende publiek, verplaatsten zich naar het Revue Theater, waar de kinderen volop dansten en zongen en zelfs Rudolph met zijn rode neus langs kwam!

Met een groots applaus kwam de musical tot een einde, waarna alle bezoekers in het Kleine Café nog wat na konden praten en de kinderen nog een leuke speurtocht mochten doen. Een leuke, eerste kerstmusical in het Ons Jaren 50 Dorp, waar ook nog eens een gedeelte van de opbrengst van naar de Clini Clowns wordt gedoneerd. Dit geldt overigens voor alle activiteiten in het dorp aan de Spoorstraat 32 in Hooge Zwaluwe, tot en met de hele maand januari. Mocht u dus iets leuks willen doen met uw kinderen, familie of vrienden en u wilt tegelijkertijd het goede doel steunen, kijk dan eens op de profielpagina van De TalentenVlinder op KijkopDrimmelen voor alle actuele activiteiten van het Ons Jaren 50 Dorp.

De foto’s die wij van de kerstmusical maakten, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. De twee video’s die wij maakten, bekijkt u direct hieronder.

https://m.youtube.com/watch?v=zQrZWe1a1N8

https://m.youtube.com/watch?v=ECDHeNiDi30

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto’s per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto’s geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel