Vandalen vernielen graven op oude begraafplaats Made

MADE – Vandalen hebben zeker zes graven vernield in Made. Dat gebeurde op de oude begraafplaats van de Bernardusparochie aan de Julianastraat.

De begraafplaats is al sinds 1985 niet meer in gebruik, maar er liggen nog wel mensen begraven. “Zes graven zijn echt behoorlijk vernield”, zegt wijkagent Nardy Kapitein. “Bij die graven zijn de grafzerken of kruizen omver getrokken of de afdekplaten vernield.” Op een zevende graf is iets kapot gegooid. Het jongste graf waar vernielingen zijn gepleegd, is van iemand die in 1977 is begraven.

Wijkagent Kapitein spreekt van een ‘hele trieste zaak’. “Het is zonde en heel luguber voor de nabestaanden. Ik zou echt niet kunnen bedenken waarom iemand dit doet.” Voor zover de wijkagent weet, komt dergelijk vandalisme niet vaker voor in die omgeving.

Onderzoek
De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en hoopt dat getuigen zich melden, of dat de dader of daders naar voren komen. “We willen hier echt graag meer van weten.” De vernielingen zijn gepleegd tussen donderdagavond en maandagochtend.

“Dit ligt gevoelig hier. Wij nemen de zaak dan ook hoog op”, zegt de wijkagent. De burgemeester van Drimmelen, Gert de Kok, is op de hoogte gesteld van de vernielingen.

Bron: Omroep Brabant.