Veegwagenborstels in de rui?

Meerdere volgers maakten ons attent op het grote aantal lekke banden veroorzaakt door staalpinnetjes die afkomstig zijn van borstelmachines waarmee onkruid verwijderd wordt. Meerdere lekke autobanden in Made die gerepareerd werden bij garages, kregen de toevoeging: 'de zoveelste al'.

Ook in andere kernen zijn er meldingen van lekke banden en zelfs iemand die dat al drie keer overkwam! Een veelvoud aan lekke fietsbanden is er ook maar omdat die dikwijls zelf worden geplakt, zijn daarover minder meldingen. Meldingen die bij de gemeente werden gedaan leverden niets op laat staan een vergoeding, en het antwoord luidde; we geven het door aan de uitvoerende partij.

Er wordt in onze gemeente al meerdere jaren geborsteld met staalborstels dus de vraag is; zijn die versleten of van mindere kwaliteit? Behalve de lekke banden zijn er ook zorgen over kinderen die 's zomers soms op blote voeten buiten spelen. Ook hiervan werd melding gedaan enkele maanden geleden maar ook hier bleef een oplossing achterwege.

Beelden bij dit artikel