Gekleurden, gestreepten, gevlekten en zelfs bloempotkapsels tijdens Regionale Vogelshow EWVV

Dit weekend organiseerde de Eerste Wagenbergse Vogel Vereniging de Regionale Vogelshow 2018, samen met hun vogelvrienden van de Vogel Vereniging Made en de Moerdijkse Vogel Vereniging. De 28 deelnemers brachten samen maar liefst 258 vogels naar café Bij Bas, waar het hele weekend bezoekers van konden komen genieten én stemmen op hun favoriet.

Werner Voermans, secretaris van EWVV, is tevreden met de opkomst. "Traditiegetrouw openen we de vogeltentoonstelling altijd op vrijdagavond en gisteren is er de hele dag door volk geweest. Nu is het rustig, maar straks loopt het vol en hebben we de gezamenlijke afsluiting. Dan zullen we ook de stemmen gaan tellen en de publiekslieveling bekend maken", vertelt hij. "We hebben zoveel verschillende vogels. Van de grote ara, die wel 88 cm lang is, tot een mini vinkje en alles er tussen in. De blauwkeel ara wordt met uitsterven bedreigd. In het wild leven er nog maar zo'n 250 tot 300 in Bolivia en wij hebben er één hier binnen zitten. Dat is echt heel bijzonder." De blauwkeel ara kunt u bekijken op de eerste foto in de fotoslider boven dit artikel.

Per toeval kwamen wij Silvy tegen. Silvy won met haar grijsrugdwergpapegaai de eerste prijs onder de jeugd, regio & onderling en mocht ook de bondsmedaille ontvangen. De details van die klasses weten wij niet precies, maar zo werd het ons ook maar verteld! Dat het bijzonder is, willen wij wél meteen geloven en dus zetten wij Silvy met haar grijsrugdwergpapegaai op de foto! U bekijkt ze op de tweede foto in de fotoslider boven dit artikel. 

Met ook een stembriefje op zak, liepen wij langs alle kooitjes die in de zaal stonden opgesteld. Gekleurden, gestreepten, gevlekten, wij lieten onze ogen over allerlei soorten en maten vogels gaan. Maar één sprong er voor ons toch echt uit. Niet vanwege zijn beauty, niet vanwege zijn prachtige, felle kleuren, niet vanwege zijn snavel (die wij overigens niet eens gezien hebben), maar wél vanwege zijn fantastische bloempotkapsel! Bas en Esli, die samen voor de innerlijke mens zorgden vanachter de bar, vonden dit ook dus konden wij niet anders dan nummer 66 onze publieksstem te geven. De naam van nummer 66 is overigens een: kanarie gloster corona lipochroom schimmel, dat u het maar even weet. U bekijkt nummer 66 op de derde foto in de fotoslider boven dit artikel.

Dat de gloster kanarie niet gewonnen heeft, was voor ons een enorme schok, maar het is toch echt de werkelijkheid. Werner heeft ons gisteravond laten weten dat één van de blauwgroene papegaaiamadines van Ad Prinse de publieksprijs heeft mogen winnen. Namens KijkopDirmmelen: van harte gefeliciteerd!

De zeven hoofdgroepen waaronder alle inzendingen verdeeld waren zijn:

  1. Kleurkanaries
  2. Postuurkanaries
  3. Tropen
  4. Cultuurvogels (1)
  5. Kleine parkieten
  6. Grote parkieten
  7. Cultuurvogels (2)

Aangezien wij weinig écht verstand hebben van vogels, hebben wij foto's gemaakt van vogels die al eerder een prijs hebben mogen ontvangen. Al die foto's bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. 

Beelden bij dit artikel