Veel actie en schijtende schapen op 24-uurs dartmarathon voor het goede doel

Da's wel veel! Darten, optredens, een veiling, schijtende schapen, ballonnenprullen, een fotograaf, zowat alle Drimmelense wethouders, springkussen, ontbijtjes, een muziekparty met quiz, etc. Vraag ons niet hoe ze het doen maar de organisatie gaat dit in 24 uur proppen. Een dartmarathon waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan de Harold van Zundertstichting.

Het zal genoegzaam bekend zijn dat de naamgever van deze stichting, Harold van Zundert, tragisch omkwam bij een verkeersongeval. Hij liet een zoontje van twee achter en zijn vrouw die op dat moment in verwachting was van een tweeling. De Harold van Zundertstichting werd opgericht om kinderen uit gezinnen in een zelfde situatie – wegvallen van een of beide ouders door een ongeval of ziekte – een leuke dag te bezorgen om zo, al is het maar voor heel even, het verdriet te doen vergeten.

Elise Polak trok het evenement dat aanstaande zaterdag en zondag plaatsvindt in en om café 't Roerom in Lage Zwaluwe in gang, en wist behalve een aantal mede-organisatoren, ook een twintigtal darters te motiveren. De darters die zich laten sponsoren, spelen 24 uur dart terwijl daaromheen allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Op zaterdag 30 maart zullen de darters zoals het darters betaamt één voor één worden gepresenteerd. Dat gebeurt om 11.30 uur door wethouder Lieke Schuitmaker en om 12.00 uur zal de eerste pijl worden gegooid. Om 15.00 uur is wethouder Harry Bakker van de (dart)partij en wie onze wethouder wel eens van het dartbord wil gooien, krijgt daarvoor tegen betaling van €2,- de kans.

Om 16.00 uur en om 16.30 uur levert de Wagenbergse cabaretgroep Een Bietje Kwats belangeloos(!) een bijdrage aan het evenement met twee optredens. Belangeloos is ook zanger Marco Kanters aanwezig bij de start van de muziekparty onder de noemer Meno-Peno-Party. Deze party werd vorig jaar als gekheidje georganiseerd door Stef Luijten en Johan van der Vlist en beiden lieten zich overhalen dat nogmaals te doen voor dit evenement.

Ook tegen Marco Kanters kan een potje dart gespeeld worden en de organisatie kennend, zullen zij hem vast weten over te halen een paar nummers te zingen. Om 22.00 uur is het zanger Huub Hangop die eveneens heeft aangegeven belangeloos een optreden te verzorgen. Dat paste nét in zijn programma maar om 22.30 uur moet hij door naar een volgend optreden en wordt de Meno-Peno-Party voortgezet.

Vermoedelijk rond de klok van 00.00 uur vindt er een veiling plaats. Per opbod wordt er een origineel wedstrijdtenue van wereldkeeper Tim Krul geveild én een gesigneerd NAC shirt. De derde veiling, die van vier(!) vrijkaartjes voor de cd-presentatie in de Madese Korenbeurs op 5 april van zanger Arjon Oostrom, zal pas rond 02.00 uur 's nachts gebeuren want… Arjon heeft beloofd om ná zijn optreden met o.a. Snollebollekes die avond in het Gelredome, langs te komen in Lage Zwaluwe! Vanaf 03.00 uur gaat de 24-uurs dartmarathon in de 'silent mode' en wordt er enkele uurtjes geen alcohol geschonken.

Om 08.00 uur is John de Snor, kok en eigenaar van voormalig restaurant Buitenlust present. John belooft voor een geweldig ontbijt te zorgen in buffetvorm. Uiteraard mogen de darters als eerste aanschuiven, daarna is iedereen welkom. Bij de ingang kan een bord worden gekocht à €5,- waarna u onbeperkt kunt aanschuiven aan het buffet!

Op het open podium staat o.a. Jos Voermans vanaf 10.00 uur en een uur later arriveren de vijf schapen die al schijtend zullen bepalen wie er €50,- contant wint. De op papier verkochte dartbordvakjes zullen op de parking bij 't Roerom worden getekend. Een dartbord met een diameter van zo'n acht meter en voor elk verkocht dartbord zal er een schaap van Ad en Liesbeth Quirijns deze arena betreden totdat er gepoept is. Darja Vos is aanwezig om te knutselen met ballonnen voor de kids die zich tevens kunnen vermaken op een springkussen.

Op zaterdagmiddag en op zondag vanaf 10.00 uur is fotograaf Marcel Raafs aanwezig. Hij maakt professionele foto's van jou/u, uw kinderen, uw huisdier (breng die gerust mee) enz. Tegen betaling van €2,- stuurt hij de foto's meteen per mail naar u via de wifi van 't Roerom. Rond de klok van 12.00 uur vindt de trekking van de grote loterij plaats. Enkele honderden loten zijn er verkocht maar de kans op een prijs is aanzienlijk. Dankzij vele sponsors zijn er in totaal meer dan 50(!) prijzen en de trekking wordt verricht door wethouder Jan-Willem Stoop.

Waar Lieke Schuitmaker het startschot geeft op zaterdag, zal Jan-Willem het finishschot geven om 13.00 uur. Terwijl de darters even op rust kunnen komen zal de organisatie de laatste inkomsten optellen bij het totaal zodat de verwachting is dat Jan-Willem Stoop rond 13.30 uur/14.00 uur de uiteindelijke opbrengst zal overhandigen aan de Harold van Zundertstichting.

De 24-uurs dartmarathon start aanstaande zaterdag om 11.30 uur met de presentatie van de darters en duurt tot zondagmiddag 13.00 uur. Het evenement voor het goede doel vindt plaats in en om eetcafé 't Roerom, Kwistgeldweg 1 in Lage Zwaluwe.

Beelden bij dit artikel