Veel Crea Bea’s in Witte Kerkje Terheijden

Afgelopen zaterdag werd er in het Witte Kerkje in Terheijden een creatieve markt georganiseerd. Bezoekers konden hun creatieve geest de vrije loop laten met diverse workshops en demonstraties. Schilderen, potten bakken, pollepelpoppen maken voor de kids: de hele dag was er volop creatief vertier voor jong en oud.

Eerlijk is eerlijk, zelfs onze redactie moest het woord 'pollepelpoppen' even twee keer lezen. Hoewel wij dagelijks met de Nederlandse taal werken en onszelf hierin verdiepen, kraakten onze hersenen een momentje over waar wij de klem-toon moesten leggen. Bij het zien van de handgemaakte poppen op de uit Grootmoeders keuken komende houten lepel, begrepen wij wél direct wat de bedoeling was. De mooiste creaties kwamen tevoorschijn onder leiding van Renée Lafeber. 

Wij spraken ook met Boudewijn Wouters, een bijzondere Etten-Leurenaar die mensen helpt bij hun rouwproces door middel van het samen maken van natuurlijke urnen. "Nadat we letterlijk de klei uit de grond hebben geschept, kunnen de mensen zelf een urn creëren. Ik help en begeleid ze daarbij, waarna er een urn ontstaat die op een natuurlijke begraafplaats mag worden begraven. Het zelf maken van een unieke urn helpt bij het rouwproces", aldus Boudewijn, die u in bovenstaande slider op de foto ziet bij de pottendraaischijf, samen met Adje van Doederij De Reevliet in Lage Zwaluwe (Blauwe Sluis) waar Boudewijn ook regelmatig aanwezig is. 

In de fotoslider bekijkt u ook onze andere foto's die wij voor u maakten op de succesvol bezochte Creatieve Markt in het Witte Kerkje in Terheijden.

Beelden bij dit artikel