Veel publiek bij Spraakvermaak

Aflevering 58 van het zondagmiddagcafé Spraakvermaak staat ongetwijfeld in de top-10 van bestbezochte afleveringen. Afgelopen zondagmiddag zat de zaal van café Ons Thuis in Terheijden vol publiek dat genoot van de vele gasten.

PvdA-leider Diederik Samsom wist voor- en tegenstanders van zijn partij te boeien met zijn 'eerlijke' antwoorden en de mededeling dat mocht zijn partij weer in in een volgend kabinet komen, hij géén minister wordt maar gewoon Kamerlid zal blijven. Lachen werd er gedaan toen Samsom een foto van de volle zaal maakte en zei deze aan Asscher te zullen laten zien met: 'Die heeft vanmiddag vast niet zo'n volle zaal in Lutjebroek!'

Adelheid Roosen, chaotisch als altijd, vertelde onder andere dat iedereen in de war raakt van steeds veranderende protocollen in de (gezondheids)zorg. Dat de zaal door de door haar aangedragen oplossingen ook soms in de war raakte, mocht de pret niet drukken en zorgde voor veel hilariteit.

Biesboschboswachter Thomas van der Es vertelde enthousiast over 'zijn' park de Biesbosch, Tim Simons over de Amerkaanse presidentsverkiezingen. Opnames op de Madese markt, een column door Twan van Meel, een quiz tussen twee Sinterklazen waar plots de 'echte' Sinterklaas ook even om de hoek kwam kijken en muziek van Sam Knoop en het Spraakvermaakhuisorkest Mix, maakten bij elkaar dat deze aflevering bestempeld werd als 'Bevlogen en Hilarisch'.

De volgende aflevering van Spraakvermaak is op zondag 11 december. Op de gastenlijst staan dan onder andere Michael van Praag en Toon Gerbrands. Ook de burgemeester van buurgemeente Geertruidenberg, Willemijn van Hees, schuift aan tafel.

Meer foto's (van Tien Mureau)vindt u hier:https://kijkopdrimmelen.nl/albums/spraakvermaak-13-november-fotos-tien-mureau.html een uitgebreid verslag vindt u op: http://www.spraakvermaak.nl