Verbroederingsbal, u bent dit jaar niet welkom

De gemeente kwam deze week met het bericht dat het verbroederingsbal besloten is. Vreemd, want het evenement werd ooit opgezet als voorproefje voor carnaval om met alle carnavalsstichtingen, Raden van Elf, de hofkapellen uit álle Drimmelense dorpen én elke Drimmelense inwoner en carnavalsliefhebber, sámen te verbroederen. Zo luidde een column van Lijst Harry Bakker in november 2017 nog over het Verbroederingsbal van vorig jaar: '…Dit raakvlak (tussen politiek en carnaval, red.) is echt concreet op het Drimmelens prinsentreffen (verbroederingsbal) waarbij iedereen welkom is om samen met de gemeentelijke carnavalsstichtingen, verenigingen en vertegenwoordigers van de gemeente Drimmelen een mooi feest te vieren. Dit prinsentreffen wordt dit jaar (2018 red.) georganiseerd door de gemeente Drimmelen, datum, tijd en locatie wordt nog bekend gemaakt.'

Vorig jaar meldde de gemeente die dus aan de beurt was om het evenement te organiseren, dat ze die organisatie niet rond kregen en dus moest het gehele feest worden afgeblazen. Daar sprong CV De Zwallekers uit Hooge Zwaluwe direct op in en met vereende krachten kon het evenement tóch doorgaan in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe.

Dat werd zeer gewaardeerd door alle andere kernen en hoewel CS de Mayenèrs al iets anders gepland hadden op die avond, maakten ze tóch tijd vrij om een deel van de avond aanwezig te zijn. Ook complimenten van de gemeente voor De Zwallekers, met daarbij tevens de mededeling dat de gemeente voor het volgende verbroederingsbal, eerder zou starten met de voorbereidingen en het te zullen organiseren.

Voor dit jaar besloot de gemeente het feest te organiseren op een rondvaartboot in Drimmelen. Dat gebeurt aanstaande vrijdag 22 februari. Op die avond staan echter ook o.a. de sauwelavond in Drimmelen-dorp op het programma én Froggerz, het carnavalsfeest voor de jeugd in Made. Dat is de reden dat velen de keuze van de gemeente om het verbroederingsbal op een boot te houden, erg ongelukkig vinden. Immers, als de boot vaart, kun je er niet op of af terwijl je op een andere locatie iets later kunt binnenlopen of iets eerder vertrekken om zo ook elders een bezoekje te brengen. 

Een ander probleem is natuurlijk de capaciteit. De gemeente nodigde alle carnavalsstichtingen met hun gevolg uit maar daarmee is de boot vol en daarom kwam van de week plots het bericht dat het besloten is. U en wij zijn dus niet welkom…

Beelden bij dit artikel