VIPP, Kunstweekend Made, bijengilde, De May Kwist en Kermis Wagenberg op TV (video)

Vanaf 27 oktober om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

De May Kwist 2023

De May Kwist2023  zit er al weer op! Op zaterdag 7 oktober konden de quizboeken om 18.30 uur opgehaald worden in sporthal Amerhal en daarna gingen de teams fanatiek van start. Het inleveren van de boeken moest  gebeuren voordat de klok 23.00 uur sloeg, dus het was ook een race tegen de klok. Onder voorbehoud staat de feestavond gepland op zaterdag 13 januari 2024.

Kunstweekend Made

Zaterdag 23 en 24 september organiseerde Stichting Kunstweekend Gemeente Drimmelen hun jaarlijkse expositie in de Amerhal in Made. Er exposeerden maar liefst 37 kunstenaars en er was dus van alles te zienen beleven. Wij namen er een kijkje met onze verslaggever Joost Pieterman. Hij sprak er ook met enkelen exposerende kunstenaars.

Bijengilde

De imkers uit Made hielden op zaterdag 8 en zondag 9 juli open dag aan de Koekoeksweg te Made. Er was weer van alles te beleven en de liefhebber kon er veel informatiew op doen. Denk bijvoorbeeld aan informastie over het houden van bijen, bijenbomen en bijen gezondheidszorg. Natuurlijk was er ook honing en een observartiekast. Onze cameraman Peter Maas ging er heen en maakte een verslag voor u.

Kermis Wagenberg

Weer volop plezier in Wagenberg, want de jaarlijkse kermis was weer in het dorp neergestreken. Natuurlijk bezochten wij de kermis ook, om voor u een beeldverslag te maken.

 Drimmelen Politiek

In onze serie Drimmelen Politiek komen de politieke partijen in onze gemeente aan het woord. Maandelijks geven 2 partijen een toelichting op hun standpunten rondom onderwerpen die op dat moment een rol spelen in de gemeentelijke politiek. In deze uitzending hoort u Ton verhoeve van de Lijst Harry Bakker en Kees van Meel van Samen Drimmelen.

Expositie Fotogroep Perspectief

De expositie van Fotogroep Perspectief werd op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober gehouden in de Gummaruskerk te Wagenberg. Wij namen een kijkje en Kees van Gils vertelde ons daar meer over de fotogroep. Ook spraken we er met enkele deelnemende fotografen, die ons meer vertellen over hun foto’s.

 VIPP 2023

Op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober 2023 organiseerde de Teken- en Schildergroep VIPP een expositie in SCC de Mayboom in Made. Dit was waarschijnlijk de laatste expositie in de Mayboom. Met deze expositie wil de vereniging laten zien dat ook amateurschilders in staat zijn om mooie kunstwerken te maken. De cursisten exposeren een groot aantal werkstukken, gemaakt met verschillende technieken zoals aquarelverf, olieverf, acrylverf, houtskool en pastelkrijt. Kijkt u met ons mee?

Muziek in de regio-Olga Vocal Ensemble

In onze rubriek ‘Muziek in de regio’ kunt u dit keer kijken en luisteren naar het nummer Sofietje, gezongen door het geweldige Olga Vocal Ensemble. Zij traden dit jaar op in het Witte kerkje Terheijden tijdens een aflevering van de serie Theeconcerten. Een aanrader om te bezoeken, want u beleeft het pas echt als u erbij bent.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.