Medailles voor Judoclub Made in Sint Oedenrode

Na het succes van onze jongste judoka’s vorige week, was het nu weer eens de beurt aan de meer ervaren wedstrijdjudoka’s. Zij trokken zondag 29 oktober naar Sint Oedenrode voor het Klompentoernooi. In de vroege ochtend beten Maud Croijmans en Jiro Overkamp het spits af. Daarna was het de beurt aan Rohan van der Wolf en Sebas Bol. In de middag sloot Onno Busch het toernooi af.

Maud is nog niet zo lang bezig op de ‘grote’ jbn-toernooien. Ze heeft wel alle beginnerstoernooien gedraaid en is nu de overstap naar het zwaardere werk aan het maken. In Sint Oedenrode leerde ze dat dat soms echt anders is dan wat ze kende. Ze weerde zich kranig en heeft veel geleerd. Zij kan in de komende trainingen hier goed mee aan de slag. Ook dat is winst die je behaalt als je meedoet aan toernooien!

Hetzelfde geldt voor Rohan van der Wolf. Hij wist één partij knap te winnen op een verwurging. Zijn poule bestond uit sterke en zeer ervaren judoka’s. Hijzelf behoorde bij de jongsten. Snelheid, kracht, techniek. Alles is nodig op zo’n toernooi. Ook hij kan met een aantal leerpunten lekker aan de slag in de trainingen.

Jiro wist knap twee partijen te pakken. Een keer wist hij zijn tegenstanders in een houdgreep te pakken, waar de ander niet meer uitkwam. De tweede winst kwam via shido’s. Dit betekent ‘straffen’. Soms kom je op toernooien ook judoka’s tegen die een andere judostijl hanteren. Eentje die niet altijd even fijn of eerlijk voelt. En soms is de scheidsrechter het met je eens. I het geval van Jiro betekende het dit keer een judoka die ruw speelde en hem flink pijn deed. Toch hield Jiro vol en dat werd beloond met winst. Volhouden, ook als het niet eerlijk voelt of is, is ook judo!

Sebas was, als vanouds, goed op dreef. Hoewel hij zelf benoemde dat het maar ‘matigjes’ ging, wist hij al zijn partijen te winnen. Sebas is een grondspecialist. Het was dan ook heel mooi om te zien dat hij nu zijn tegenstanders wist te pakken door goede worpen in te zetten. Nog steeds is zijn snelheid en doelgericht zijn grote kracht. Leren variëren met je techniek tijdens toernooien is dus ook judo. Een dik verdiende gouden plak voor Sebas.

In de middag was het Onno die in zijn poule aan de bak mocht. Een eerste partij verliezen is echt niet gek op een toernooi. Onno liet zich daar dus ook niet door van de wijs brengen. Hij pakte door en wist de volgende partijen met ippon te winnen. Vooral zijn overname in houdgreep was erg knap! Een bronzen medaille voor Onno. Gefeliciteerd!