Vol verwachting klopt het Jaren 50 Dorpshart voor de Sint

Volgende week zaterdag komt Sinterklaas aan in Hooge Zwaluwe en na een leuke intochtmiddag, zal hij op zondag 25 november zijn opwachting maken in het Ons Jaren 50 Dorp, dat speciaal voor deze bijzondere dag is omgetoverd in de oud-Hollandse sfeer van Sinterklaas. In het Atelier Plan B kunnen kinderen vóór ze het Sinterklaasdorp in gaan een leuke muts maken samen met Knutsel Piet. Amerigo, het trouwe paard van de Sint, staat buiten uit te rusten van de ritten over de daken en over het terrein is een leuke, nostalgische wandeling te maken.

Binnen in het Dorp van Sinterklaas zijn veel oude huisjes en winkeltjes.
Alle Pieten zijn daar erg druk in de weer: de Bak Pieten werken in de Winkel van Sinkel en vullen de snoepzakken, iets wat de kinderen ook zelf mogen doen. De Sport Piet doet een pakjes race op het plein, Muziek Piet oefent een dansje en de Post Piet is druk met alle tekeningen en kleurplaten. Samen met je kinderen of kleinkinderen kunnen jullie meedoen met de Pieten speurtocht en allerlei andere leuke Pieten activiteiten.
Neem daarna een kijkje in de Sjieke Kamer, geef Sinterklaas een hand of ga met hem op de foto.
In het Kleine Café kun je heerlijk nagenieten, waar de siroop klaar staat met natuurlijk een lekker speculaasje.

De entree voor het Dorp van Sinterklaas bedraagt € 3,50 per persoon. Bij aanmelding ontvangt ieder kind een kleurplaat via de mail zodat ze mee kunnen doen aan de kleurwedstrijd. Deze kleurplaat kunnen ze op 25 november bij de Post Piet inleveren. 

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt en alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen, wordt er deze dag met tijdsblokken van een uur gewerkt:


  • 10.00-11.00 uur
  • 11.00-12.00 uur
  • 13.00-14.00 uur
  • 14.00-15.00 uur

Vind jij het leuk om hierbij te zijn? Geef je dan op! Dat kan telefonisch via 06-13727823 (na 19.00 uur) of via mail info@onsjaren50dorp.nl, vermeld hierbij je naam, telefoonnummer en het aantal personen (volwassenen & kinderen). Vermeld er ook bij welk tijdsblok je graag wilt komen.

Let op! Deze dag is het Dorp helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en alléén wanneer je je hebt opgegeven kun je het Sinterklaasdorp bezoeken!

Beelden bij dit artikel