Wijkagent Ivo Vlietstra: ‘Meld je aan bij Alert Drimmelen’

De gemeente organiseert in samenwerking met diverse partijen waaronder de politie, regelmatig bijeenkomsten over Alert Drimmelen. Afgelopen dinsdagavond was dat in eetcafé Hier Is't in Lage Zwaluwe, waar burgemeester Gert de Kok de bijeenkomst opende. Lilian Lambrechts – coördinator Dorpsgericht Werken – legde vervolgens samen met wijkagent Ivo Vlietstra uit wat Alert Drimmelen is en hoe het werkt.

In een whatsappgroep melden bewoners ongewone of verdachte zaken maar wél volgens het SAAR-principe. SAAR is een afkorting die staat voor Signaleer, Alarmeer, App en Reageer. Zie je iets verdachts? Bel vooral eerst met de politie. Dat kan bij dringende zaken zoals een heterdaad via 112, bij minder dringende zaken belt u 0900-8844. Vervolgens maakt u melding van de verdachte situatie in de appgroep en als laatste reageert u. Dat houdt in kenmerken noteren zoals signalement, automerk en kenteken, een foto maken of een persoon aanspreken. Dat laatste uiteraard alléén zonder risico te nemen.

Wijkagent Ivo Vlietstra benadrukte dat de politie niet meeleest in de appgroepen maar informatie daarin van groot belang kan zijn voor vervolging of ingrijpen. Immers, hoe meer personen meekijken of mee opletten bij een melding, hoe meer informatie de politie ontvangt. De opkomst afgelopen dinsdag was niet bijster groot en deels kan dat zijn omdat er in Lage Zwaluwe al zo'n vijftig straten aangemeld zijn bij Alert Drimmelen.

Toch wordt u met klem gevraagd indien u nog niet in een alertgroep zit, dat te doen óf zelf een alertgroep te starten. Dat kan via de website  https://www.alertdrimmelen.nl/ maar ook telefonisch via 140.162 of per mail naar  llambrechts@drimmelen.nl  Op de website vindt u een overzicht van alle straten in alle kernen waar al alertgroepen actief zijn.

Beelden bij dit artikel