Voor Hooge Zwaluwe geldt: < 30 km/u = €€€

Afgelopen vrijdag heeft u er al bij ons over kunnen lezen: de komst van een snelheidsmeter met spaarsysteem. Vanmiddag heeft wethouder Jan-Willem Stoop de officiële aftrap van de slimme meter verzorgd aan de Kerkdijk ter hoogte van nummer 37 waar de paal geplaatst is. Het initiatief komt van de bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar, in persoon van Jan, die zelf in zijn woordje aangaf licht sceptisch te zijn over het effect van de paal. 

"Niet geschoten is ook nooit raak dus we hopen dat deze meter een verbluffend resultaat zal opleveren", aldus Jan. Onder belangstelling van een handjevol mensen en toegestroomde pers, werd de stekker officieel in het stopcontact gestoken en sprong het scherm van de paal aan. Jan-Willem Stoop was degene die als eerste langs de paal reed, maar het ding had nog wat opstartprobleempjes dus registreerde deze nog niks. Al snel veranderde dat en snapten meerdere automobilisten de bedoeling, waardoor de meter op begon te lopen. 

Op het punt aan de Kerkdijk geldt een maximumsnelheid van 30 km/u, iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan deze snelheid houdt, doet een duit in het spaarzakje. De meter blijft tot en met 28 januari staan, het bedrag dat uiteindelijk bij elkaar is gespaard, wordt gedoneerd door de provincie Noord Brabant, waar de paal tevens eigendom van is, en komt ten goede aan een goed doel voor de inwoners van Hooge Zwaluwe en Helkant

Bewonersgroep Hooge Zwaluwe Voor Mekaar roept u op om ideeën voor een goed doel door te sturen via hoogezwaluwevoormekaar@hotmail.com. Alle tips zijn welkom!

Beelden bij dit artikel