KijkopDrimmelen licht uit: OMBC Made

Vandaag lichten we een vereniging van weer een heel ander kaliber uit, namelijk de OMBC Made. OMBC staat voor Onderlinge Madese Biljart Competitie en is een vereniging die biljartwedstrijden organiseert in cafés in Made en Drimmelen. Met meer dan 200 biljarters verdeeld over 3 klasses, is de OMBC wel een serieuze club te noemen.

Die meer dan 200 biljarters zijn onder te verdelen in allerlei categoriëen; jong en iets minder jong, goed en iets minder goed, snel en iets minder snel. Wat ze wél allemaal gemeen hebben, is dat ze onderling een gezonde competitie spelen, met een gemoedelijke sfeer en een drankje op z'n tijd. 

Wist u dat er bij OMBC onderscheid wordt gemaakt tussen de spelvormen Libre en Driebanden en dat uit beide vormen dus ook verschillende kampioenen naar voren komen? Driebanden is een spelvorm van biljart waarbij de speelbal minimaal drie keer één van de randen van de tafel moet hebben geraakt vóórdat deze de tweede aanspeelbal raakt. Bij de spelvorm Libre gelden geen extra regels, maar wanneer beide aanspeelballen in de met een diagonale krijtstreep afgebakende hoek terechtkomen, mogen er maximaal twee achtereenvolgende caramboles gemaakt worden, waarbij de aanspeelballen in die driehoek liggen. De tweede carambole is alleen geldig als één van de aanspeelballen de driehoek verlaat. Als die bal in het vak terugkomt, blijft de score geldig.

KijkopDrimmelen was vorig jaar aanwezig bij de huldiging van de kampioenen Libre 2017-2018. Kampioenen Jeroen, Lucien, John, Nick, Hans, Theo, Ben, Ed, Toon, Bart, Toon, Wesley, Kees, Gerben, Niels, Mark en Mathieu kregen toen ieder een bos bloemen, ontvingen per team een grote bokaal én werden gekust door de kasteleinsdames! Hoe dat er toen aan toe ging, leest u in ons artikel van 31 maart 2018 via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/biljartkampioenen-ombc-eerste-tweede-en-derde-klasse-gehuldigd.html

Voor de contactgegevens van OMBC Made, klikt u verder naar de profielpagina op KijkopDrimmelen, via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/ombc-made.html. Daar vindt u ook een directe link naar de website waar u meer informatie kunt vinden.

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!