Voorlopig besluit: buitenactiviteiten carnaval gaan niet door

Het Carnavalsplatform Drimmelen heeft een voorlopig besluit genomen omtrent de vaste buitenactiviteiten tijdens carnaval 2021: deze zullen géén doorgang vinden. Onder de buitenactiviteiten vallen o.a. alle optochten alsmede de popverbrandingen.

Het in 2019 opgerichte Carnavalsplatform Drimmelen heeft laten weten dit besluit met pijn in het hart te hebben genomen. Na het afwegen van de risico’s en de opties en met de kennis van nu, vindt het platform het vanwege het coronavirus niet verantwoord om de buitenactiviteiten in 2021 door te laten gaan. Het platform houdt de ontwikkelingen wel in de gaten en neemt deze ter bespreking mee in de volgende vergadering. Deze staat gepland op 23 november a.s. Indien er een versoepeling komt van de geldende maatregelen per 1 december 2020, zijn er mogelijk nog wel verruimingen voor enkele activiteiten.

In het Carnavalsplatform Drimmelen zijn vanuit de carnavalsstichtingen en -verenigingen vertegenwoordigd; de voorzitters van C.S. de Biesboschrakkers, C.S. De Erpelrooiers, C.S. De Mayenèrs, T.C.V. De Schraansers en C.V. de Zwallekers, en namens de gemeente de burgemeester, wethouder en beleidsmedewerkers.