WereldLichtjesDag 2021: geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist

Op de tweede zondag van december steken mensen overal ter wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan een overleden kind. Op WereldLichtjesDag is de wereld dan eventjes iets lichter voor al die mensen die een kind verloren hebben. Iedereen die hier behoefte aan heeft, kan aanstaande zondag in Made een dienst bijwonen en een kaarsje aansteken op de begraafplaats aan de Leeuwerikstraat.

U bent op 12 december om 18.00 uur van harte welkom in het uitvaartcentrum van Leemans Uitvaartverzorging waar ritueelbegeleidster Linda Leemans voor zal gaan in een korte dienst met licht, muziek, stilte en gedichten. U kunt de naam van uw overleden kind aan Linda doorgeven, dan wordt deze tijdens de dienst hardop voorgelezen. Om 19.00 uur zullen alle kaarsjes worden aangestoken. U mag hiervoor een eigen, persoonlijke kaarsje (met houdertje) meebrengen, maar er staan ook kaarsjes klaar in het uitvaartcentrum. Als u het prettig vindt, mag u ook een foto van het overleden kind meenemen. Het maakt niet uit of u een jong kind of een volwassen kind herdenkt, of u een ouder of een broertje, zusje of ander familielid bent, of u uw dierbare kind herdenkt, of het kind van een dierbare; iedereen die een overleden kind wenst te herdenken, is welkom.

U kunt het brandende kaarsje bij een graf(je) neerzetten, of op het monument voor het overleden kind op de begraafplaats. Na afloop van de dienst wordt u koffie, thee of warme chocolademelk aangeboden. WereldLichtjesDag is geheel kosteloos. De naam van uw overleden kind doorgeven mag via info@leemansuitvaartverzorging.nl of door te bellen naar 06-53803281.