Werkzaamheden Oudeweg Lage Zwaluwe maandag 18 juli van start

Afsluiting Oudeweg in Lage Zwaluwe

Maandag 18 juli start aannemer Landheer Infra met de werkzaamheden aan de Oudeweg in Lage Zwaluwe. De weg is aan onderhoud toe. Gelijktijdig met de onderhoudswerkzaamheden zal de weg beter ingericht worden. De gemeenteraad heeft de Oudeweg een hoge prioriteit gegeven. Dit project is één van de eerste projecten dat in uitvoering wordt gebracht volgens de huidige richtlijnen voor ‘gebiedsontsluitingswegen’.

Inhoud werkzaamheden

Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd. De eerste fase gaat over het weggedeelte vanaf de Ganshoeksingel tot de Nieuwstraat (ter hoogte van de voetbalvereniging). Hier vinden de grootste veranderingen plaats. Een verhoogd tweerichtingsfietspad wordt doorgetrokken in de richting van de Dirk de Botsdijk en Plantsoen. De fietsers krijgen zo een duidelijke eigen plaats op de weg en een snelle fietsroute tussen station Lage Zwaluwe en het dorp. Aan de kant van de voetbalvelden komt een voetpad. Aan beide zijden van de ingang van de voetbalvelden komen haakse parkeerplaatsen. Er wordt nieuwe belijning aanbracht in de vorm van een dubbele asstreep.

Verkeersmaatregelen / bereikbaarheid

Om het werk goed en veilig te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om de Oudeweg voor al het verkeer af te sluiten van 18 juli tot en met 19 augustus aanstaande. Woningen en/of bedrijven aan de Oudeweg zijn gedurende die periode moeilijk bereikbaar.

Tijdens fase 1 wordt het verkeer omgeleid via de Nieuwstraat, Wethouder Dubbelmanstraat, Pastoor Van Hooijdonklaan en Olmhof. De omleidingen voor de andere fases worden later gepubliceerd. Op de site www.drimmelen.nl kunt u onder Openbare Ruimte alle informatie vinden over dit project.

De buslijndienst 122 rijdt gedurende de werkzaamheden niet van en naar het station Lage Zwaluwe. De laatste haltes die de lijndienst in Lage Zwaluwe nog aandoet, zijn de haltes aan het Plantsoen. Voor het vervoer van passagiers tussen de kern Lage Zwaluwe en het station, worden pendelbusjes ingezet.